Jump to content

09 - 247. ЗАДАЧА ЗА БЕЗСТРАШИЕ


Recommended Posts

247. ЗАДАЧА ЗА БЕЗСТРАШИЕ

През 1922/1923 година се откри Окултна школа в България от Учителя на Бялото Братство. В тази школа, за ония, които я следват, се дават разни задачи: за благородство, безкористие, търпение, безстрашие и др., чрез които задачи и упражнения се изгражда вътрешния човек, който ще бъде основната клетка на бъдещото общество.
Задачата за бестрашие бе в следното: В дванадесет часа, полунощ, да отидеш някъде, където и през деня си се страхувал да отидеш. Ще отидеш сам, без с някого да говориш, докато се върнеш пак в дома си. Това бе същевременно задача за мълчание. Ето една сестра какво ми разказа преди няколко дни:
Тръгнахме със сестра си, като тя вървеше стотина крачки напред. Излязохме в полето при тъмна нощ. Минахме край едно стадо. Овците се уплашиха и побягнаха, но ние държахме връзка и кучета не ни усетиха. Ние не видяхме чобанина, но той ни видял и познал. Отидохме до мястото, което си бяхме определили, направихме каквото трябваше и по същия път се върнахме на разстояние една от друга. Опитът ни излезе сполучлив. Изпитахме една тиха радост и се усили вярата ни в Безграничния.
На другия ден чобанинът срещнал сестра ми, казал й: „Аз снощи ви видях и ви познах. Дотогава аз мислех лошо за вас за вашата идея, но след като ви видях, сами жени минахте край стадото и кучетата не ви усетиха, разбрах, че вашето учение е сериозно. Ако кучетата ми бяха ви усетили, щяха да ви разкъсат и не бих могъл да ви отърва."

Разказала: Ненка К,. Г.

11 октомври 1980 година, Братската градина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...