Jump to content

09 - 254. СИНЪТ НА НОРКА


Recommended Posts

254. СИНЪТ НА НОРКА

Синът на Норка отскоро се запознал с идеите на Учителя. Родителите му не споделят тези идеи и са силно обезпокоени, че синът им не е в добър път и се стараели да го отклонят. Един ден Норка била в конфликт със сина си. Вечерта, когато си легнала, сънувала, че се намира на някоя планина, но не много високо било. Стои и вижда, че срещу нея по билото идва старец с дълга, подрязана до рамене коса и с почти бяла брада. /Рила - билото на Молитвения връх./ От лицето му се излъчвала сякаш безкрайна благост. Духало лек вятър и му пилеело дългата коса. Той й казал: „Ела малко да поговорим!" - „Аз не съм от вашето братство", отговорила тя. - „Знам, знам. Но на тебе малко ти трябва, за да бъдеш щастлива."
Събудила си и разказала съня на любимия си син. По описанието външния вид на стареца, синът разбрал, че това е Учителят, ето защо повикал я в стаята си, разтворил една книга и посочил един портрет. „Този ли човек беше?" - я запитал синът. - „Прилича на него", отговорила тя. - „Това, майко, е Учителят. Той право ти е казал, че малко ти трябва, за да бъдеш щастлива." - „Как го разбираш това „малко"?" - „Остава само да разбереш, че съм намерил един хубав духовен път и тогава от теб по-радостна няма да има." - „Ние, сине, с татко ти ще се постараем да се доближим до тебе, но и ти ще ни помагаш." - „Моят синовен дълг, майко, ме задължава. Бъдете спокойни. Ако цялото семейство е в този духовен път, за всички ни ще бъде по-добре."
Не само на Норка, но и на много хора съвсем малко им трябва, да се освободят от предвзетите си идеи, да си повдигнат погледа нагоре само с един милиметър и ще видят света в нова светлина и в Божествена красота, която сега е скрита за тях. Тогава целият им живот ще се осмисли. „Малко ти трябва!"
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...