Jump to content

09 - 281. ВТОРИЯТ МИ ОПИТ


Recommended Posts

281. ВТОРИЯТ МИ ОПИТ

Бях потънал в дългове, които не можах да изплатя от занаята си, подковачество. Намирах се в голямо затруднение. Дълговете почнаха да ми тежат, ето защо реших да отида при Учителя, за да му кажа болката си. Той ме изслуша спокойно и ми каза: „Рекох, наемете 5-6 декара нива и я засейте с жито." - „Нямам чифт, Учителю" - „ Ще намериш. Но за да имаш добър резултат, ето как ще постъпиш: През месец август семето ще го поставиш върху чисти черги на открито, три дена да се грее на слънцето, като от време на време ще го обръщаш, ще го преравяш с една лопата, тъй че да се изпече зърното от всички страни, като вечер го покриваш или прибираш в къщи. Така семето вече е готово за посев.
Когато отидеш да го сееш, ще му пееш „Благославяй, душе моя, Господа" на четирите края и в средата ще четеш молитва. Когато почне да расте - също. Когато изкласи - също. Ще обикаляш нивата с песен и молитва и ще видиш резултата."
Направих всичко, както ми каза Учителят и ето какво стана: Докато нивите на съседите бяха до колене и класовете с по няколко зърна, то моята нива бе израсла повече от метър, а класовете - големи и пълни. Това не остана незабелязано и от съседните стопани, които казваха: „Уж Паню не е чифчия, а пък неговата нива е най-хубава."
Когато се пожъне и се овършее, да се отдели десятък. Само тогава се благославя и идва изобилието.

Опитност на брат Паню от Ямбол.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...