Jump to content

12 - 9. СЛУЖБАТА ПРЕД ГОСПОДА


Recommended Posts

9. СЛУЖБАТА ПРЕД ГОСПОДА

         В.К.: Оня случай със „Завета на цветните лъчи"?

         Надка: Как беше той?

         В.К.: С торбата, гдето е била в купа?

         Надка: А да, то на войната пак. И той в торбичка си я имал. Седнали да се хранят, извадил там хляб от торбата в тъмното. „Даже поискахме вода да пием, като отидохме така, светнах, погледнах - кървава водата от убити хора и животни - такова нещо. И имаше хора, с такава вода си натопиха сухия хляб и ядоха. И аз, каза, като съм бърза\, съм си забравил книжката „Цветните лъчи". Отиваме не знам до къде и се сещам и тръгвам обратно." И като тръгва, те някои от другарите му казали: „Абе какво правиш?" Ама те не знаят той какво търси. Отива, като че ли някой го води, отива там на мястото, още като посегнал, напипал същата торбичка с „Цветните лъчи". Такива опитности. И какви хубави писма има писани с брат Боев до Учителя. И той им отговаря. Много хубаво беше. А пък един брат там пак при тати бил от Шумен, ама как се казваше този не знам и пише писмо, вика: „Брат Георге, да напишем едно писмо на Учителя."Той вижда, че човекът по друг начин мисли, пак е добър брат. „Аз имам вътрешен живот, вътрешен път и затова казах нека всеки да си напише поотделно писмото и ще ги пратим в един плик." Оня писал, не знам как е писал. Обръщение обикновено така. Тати му писал: „Учителю благи" и му пише едно духовно писмо. Като се връща тати, тогава Учителят казал: „Георги, много хубаво е обръщението ти, не съм получил досега такова писмо от друг." Това във време на войната, такова нещо имаше. Много неща ни е разправял, но не се помни всичко. Това е най-повърхностно.

         В.К.: Аз си спомням, разказвали са ми, когато са били в тази болница, военната, и накрая получават писмо от Учителя, ама то е било много интересно писмо. И те, никой не знае, само те знаят какво е положението. Той, Учителят, им пише за службата, която носят пред Господа.

         Надка: Много неща има, брат. но аз не ги помня.

         В.К.: То минаха години.

         Надка: Много, много неща има. така е, някои приятели като идваха, все опитностите си разказваха и той казваше своя живот. С това искаше да ги поучава в предаността и вярата в Бога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...