Jump to content

12 - 11. ГОЛЯМАТА ТИ СЕСТРА ЦВЕТАНКА СИ ЗАМИНА


Recommended Posts

11. ГОЛЯМАТА ТИ СЕСТРА ЦВЕТАНКА СИ ЗАМИНА

         Надка: Разбира се, както казват за София, за горницата, във време на съборите, на определени хора се разрешавало да се качват горе. Тати е бил на пост на вратата, други долу още при стълбището, други не знам къде, а баща ми го поставил Учителят на самата врата, откъдето ще се влиза. Идва тази сестра, вижда, че други влизат, излизат, казала: „И аз ще вляза." Тати казал: „Не, теб те няма в списъка. Ти не можеш да влезеш." - „Няма да те питам аз." Казва: „Сестра, моля ти се, недей да влизаш." Не послушва, прекрачва прага и пада на земята. То е, сетих се за този случай.

         В.К.: Тази от Айтос.

         Надка: Сетне я вземат на тарга и я изнасят, на ръце ли я вземат и я изнасят.

         В.К.: Не може да издържа вибрациите.

         Надка: Не може, не може. Тя да благодари, че като отишла в София, е на събор. Пък то Учителят си знай кой трябва да бъде и какво трябва да бъде.

         В.К.: Сега спомняте ли си нещо от съборите? Когато ходеха в Търново?

         Надка: Аз не съм ходила.

         В.К.: Вие не сте ходили.

         Надка: Само един случай. 25-годишната моя сестра, най-голямата, почина. Мама, тати, Донито, Дора са в София. Сестра ми с децата ще бъдат в Айтос, те я оставиха и си отидоха на събор. Те не предполагаха, че ще се случи нещо. И дойде мъжът й от Бургас, взема я, заведе в Бургас и там в един хотел отседнал с лекари, и сестра ми почина. Пък ний дадохме телеграма в София, че кака ми починала и баща ми получава телеграмата. Пък Учителят, тя е била 12-годишна, не, 9-годишна, когато Учителят е идвал у нас. Тя имаше ясновидство от дете.

         В.К.: Как се казваше тя?

         Надка: Цветана. И Учителят е отседнал у дома. Тати във всички къщи под наем, където сме живяли, е вземал по една стаичка повече, където му е молитвената стая - стая за него, място за молитва и Учителят, когато е бил в Айтос викал кака Цветана. Дъщеря й, Надка, ако знаеш, също е така бяла със сини очи, къдрави коси, много хубава жена беше, първата дъщеря на баща ми и на майка ми. И повикал я Учителят в стаичката и приказвали. Тати на работа, мама готви, шета. Един ден тати бил в къщи. Цветанка, много я обичал тати, той много я обичал. Учителят също имал едно много хубаво чувство към нея. Но нас ни няма, не сме родени, никой още. И тя излязла и казала: „Тате, Учителят те вика". Пък тя седяла на едно малко столче и Учителят до нея и все така с ръката я гали, а тя на колене, и се молят.

         В.К.: Това кога е?

         Надка: Това е хе-е във войните.

         В.К.: През време на войните. Да.

         Надка: И тогава кака вижда, ясновидка е, вижда тези, които воюват - на единия главата се отсича, казала: „Тате, двама тука се бориха и на единия му отхвръкна главата." И други работи така е проявявала и тогава Учителят, като е бил у дома, казал: „Цветанке, извикай татко си." Отива тати. Казва: „Георге, ела сега, ти ще си свидетел на известна работа, аз ще седя. С Цветанка един експеримент ще направим." И си слага Учителят ръката на главата на кака ми тъй, както седяли на столчето и тя: „Оле, оле, главичката ми, главичката ми!" И заспива, и почва да говори къде я води Учителят. Но вижда Учителя, като слънце свети той и тя с него нагоре и я завежда в един свят, къде е било сега това, не знам повече, там имало една чешмичка със сребърно канче. Каквото е виждала кака, това е разправяла. По това време е лежала на скамейка. През това време Учителят вижда две същества и казал: „Вградете тази душа." И те сядат от двете страни и тя, като вижда Учителя как лети нагоре във висши светове и вика: „Учителят свети като слънце, като слънце." Чува всички тези работи баща ми и след това Учителят се връща и казва: „Цветанке, хайде да си ходим вече на земята." - „Не, тука е много хубаво, Учителю, не ща да се върна." - „Не, ще дойде време, всички ще дойдем тук, но сега ти ще се върнеш на земята." И след малко събуждат я и пак разправя всичко. Учителят се усмихнал и казал: „Георге, направихме си една хубава разходка с Цветанка."

         В.К.: Сега през това време тялото на Учителя седи на стола.

         Надка: Той си седи, тя също седи.

         В.К.: Той се извлича отгоре.

         Надка: Той се излъчва и нея излъчва и тати си е седял на стола и слушал разговора им.

         В.К.: Тези неща трябва много точно да се казват.

         Надка: Ами аз разказвам както си е.

         В.К.: Защото обикновено някой казва, че Учителят се пренесъл с тялото си.

         Надка: Ама защо ли ги разправят тези неща. На мен не ми е приятно много. Тати не обичаше много да се говори за това. Той беше смирен човек и не искаше много да се рекламира неговото присъствие. Той е направил, но мълчи.

         В.К.: Ето сега това е една много интересна опитност по времето на Учителя. Много интересна. И поучителна. Аз, например, тази опитност не съм я слушал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...