Jump to content

12 - 13. МИСТИЧНАТА ВРЪЗКА


Recommended Posts

13. МИСТИЧНАТА ВРЪЗКА

         В.К.: Казаха ми един случай пак свързан с брат Георги Куртев. По онези години някой, но не мога да си спомня кои, нали, в къщата, на градината ли бил и по едно време се похлопва и идва някой, виждат го и искал да го приемат. Но пазачът на градината не го приема и той минава и си заминава.

         Надка: Кой, баща ми ли?

         В.К.: Не, не, не. Друг някой идва.

         Надка: Някъде отива, че не го приемат.

         В.К.: Не го приемат и после се установява, че идва някакво същество от друго място. Учителят му обяснил, а брат Куртев казал: „Да, те ще дойдат, ще ни тропат, но ние не сме готови да ги посрещнем." Въпросът е, че не мога да си спомня по-подробно.

         Надка: Знам само един много хубав случай. Тази баба Петра, дето ти казах - хляба и яденето носи, когато се строи градината, имаше син, който стана ръководител на Братството, но като е бил 12-годишен, майка му се е пробудила, значи той след туй влиза в Братството -той от мене е много по-голям - майка му го взема за ръка, води го у нас, в Айтос и казва: „Брат Георги, благослови детето ми, нека и то да възприеме това дело, да служи на Бога." И минават години, брат Иванчо наистина възприе идеите, стана ръководител. И един зимен ден, разболява се вече той, брат Иванчо, идва един ден, виелица снежна. Брат Иван толкова болен, че цялото събрание там, колкото са в селото, всички на колене, пък в тях ставаше събранието. Две стаи имаха и още една - той. В едната той лежи болен, в другата всички се молят за него. тати не знае, че е болен. По вътрешен път, той по интуитивен път възприемаше много неща. Пък и не казваше, виждаше ли, не виждаше ли, той такива неща не ги споделяше. И казва на мама - пък виелица, пък колкото отиваш нататък, към градината нагоре, много по-лошо време: „Дай ми - казва - малко хляб и сирене. На път като се тръгва зимно време, без хляб не се тръгва." Облича се и слага каскета и мама му вързала едно шалче даже на врата. Казала: „Георге, къде отиваш, бе, ти, като че ли деца нямаш, не помисляш." Той казал: „Моля ти се, не се бъркай, аз отивам в името на Бога някъде." И казали, не мога да си спомня. И отива. И тъкмо жената на Иванчо излиза от стаята му и влиза в събранието, а тати тя не го забелязала. Влиза при него и слага чевиите - слагаха на вратите си тъй в селата. Слага той чевийката и остава при Иванчо. Там какво е направил, какво станало, бати Иванчо идва в себе си и почувствал една голяма лекота, и казал: „Бай Георге, ти какво направи, аз оздравях." - „Чувстваш ли се добре, хайде сега да влезем в събранието." И го хваща за ръка и отварят вратата и влизат в събранието. Така беше, със силна духовна мистична ръка беше. Имаше много хубави качества.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...