Jump to content

12 - 52. НЕБЕСНИЯТ ХОР


Recommended Posts

52. НЕБЕСНИЯТ ХОР

         Надка: Баща ми ще си легне рано, после среднощ ще се събуди, ще стане, ще снеме дрехите си, с които спи, чисти дрехи отдолу ще си сложи, белия костюм и влиза в молитвената си стаичка. От 12 до 3 часа молитва прави.

         В.К.: Това баща ви, всеки ден.

         Надка: Всяка вечер, през нощта.

         В.К.: Не в определени дни, а всяка вечер.

         Надка: Всяка вечер, обезателно, всяка вечер в 12 часа. И една вечер, излиза тя от кухничката, излиза навънка.

         В.К.: Това Иринка.

         Надка: Иринка. И чувам, каза, в стаичката горе хор, при бай Георги и помислих, че вие от Айтос, братя и сестри сте дошли и сте при бай Георги на молитва и казвам: У-у, Надито пък да не ми се обади. И се прибирам. И заранта рекла: А. бай Георге, ти снощи имаше гости. Тъй ли? Какви гости? - Ами чух, каза, цял хор пееха. - А, ти чу ли ги? Тати повече нищо не й казал. И тя после ми разправя.

         В.К.: Значи Иринка чула.

         Надка: Да. „У-у, Наде, вий да дойдете от Айтос в градината, друг път ми се обаждате, този път да се качите горе и да не ми се обадите." Рекох: „Какво бе, ние не сме идвали на градината." - „Ама аз снощи чух в 12 часа бай Георги снощи като ставаше, до три часа той си прави молитва, излязох навън и чувам как горе пеете и мисля, че вие сте дошли." - „Ти каза ли на баща ми?" - „Казах му, но той си замълча." - „Ти чу ли ги?" - „Чух ги и дълго ги слушах." Щото ние сме много близки. „Ти предполагаш ли, ние да дойдем че да не ти се обадим! Но си чула друго. От другаде хор."

         В.К.: Да, за тази стаичка на вашия баща, молитвената стаичка, ми е говорила Мария Тодорова. И тя е усетила там молитвен дух.

         Надка: Но сега Иринка много се озадачи.

         В.К.: За тази стаичка ми е разказвала Мария Тодорова. И тя ми е разказвала, аз каза, веднъж ходих, много пъти съм ходила при него, но той веднъж ме допусна в стаичката, но това, което изпитах в неговата стаичка, беше същото, което съм изпитвала в стаята на Учителя и в присъствието на Учителя. И видях, че това беше, убедих се, че това беше един ученик на Учителя,

         Надка: И когато тати беше болен, Мария дойде и Петър. Тя с Петър идва веднъж, след туй няколко пъти сама. И Мария, като си тръгва последния път, вече тати беше болен, последното впечатление, обърна се и каза: „Отиде ли си брат Георги, отива си всичко от градината."

         В.К.: Откъде?

         Надка: От градината всичко си отива. Така е. Че губи много нещо градината, като си заминава.

         В.К.: Проекцията на един човек е нещо много важно. И той него Учителят още 1942 година го изпраща да бъде вече постоянно в градината и затова не му е позволявал да ходи другаде.

         Надка: Отиде, но понякога, но като дойде и веднага се връща. Даже зимно време е сам, после някой път казвам на Добри: Добри, как прекарва там, мъчно ми е бивало. Как тати там седи сега. Няма кой да му сготви, няма никой, всички бяха отишли някъде в провинцията. И отидохме ний с Добри. „Върви да отидем, че ти много мислиш." Казвам: „Тате, как си сам?" - „Как съм сам, тез хубави градини, таз хубава природа, таз хубава бяла покривка. Ама аз живея тука с Господа, живея с ангелите, живея с туй. Аз имам винаги гости от невидимия свят. Недей да ти е мъчно." Занесла съм това-онова, след туй му правя бисквитки и той много обичаше, ще си направи чайче, едни хубави бисквитки правя, това-онова. Той така се сроди с градината, че не можеше другояче. Идваше в града на събрание в салона. Ще остане навън каручка и магаренцето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...