Jump to content

67. Самодисциплина


Recommended Posts

67. Самодисциплина

На учителите е мъчно да преподават, че съществува известен безпоря­дък в света. В разумния свят имаме една система. Не е естествено три пъти скъсване и отстранение от изпити вече. Нека 10--20 години да се явява. В дър­жането повече изпити има възможност да изправи познанието си, че се под­готвя. Всички добри хора трябва да минат през голяма дисциплина, докато си пробият път. Някой се обезсърчава и изгубва ума си. Да уповава на това, което му е дала музиката
Един беден слугувал при богат господар 10 години. Господарят го изпъ­дил, без да му плати. Слугата помислил: „Щети търся цаката." Умрял господа­рят. Слугата го изровил да го набие и господарят, който бил жив заровен, че се бил задавил с нещо, не умрял, изхвърлил това, с което се задавил, като го бил, станал, оживял и богато го наградил.
Всяка погрешка съживява човека. Всекиго трябва да го побият малко. Погрешката е; В бурно време не ходи нагоре из планините, но из долините!
Кога се разрешават задачите на хората, е лесно, но при разрешение на наши­те задачи... Нашите изпитания са от миналото. От сегашния живот нямаме из­питания.
Някой каже някому: „Вагабонт!" Вагабонт значи скитник, който ходи да пътешествува, търси удоволствие в скитането - без смисъл пътуване.
Човешката любов е азбука. Запалва се „а" със „з", става „аз". Ангелската любов е сричането „аз". Божествената Любов е четене.
При богатство поставя се Господ, името на Бога, не може без име. Ще кажеш: „Аз съм богат в Господа - със страдание."
Йероглиф значи човек в движение.
Ако човек вярва в Бога, както царски син - в баща си, какво има да се безпокои и съмнява?
Проповедникът трябваше тихичко да каже на слепия: „В Името на Госпо­да Исуса Христа, прогледай!" Трябва и в двамата да има вяра непреодолима. Ако няма, не може да му помогне.
Търси това, което привидно нищо няма, но всичко дава! Нулата (0) всич­ко дава. Пред нея бъркай и се увеличава с 10.
Дава богатият милион, готов за жертва, но богат умира. Не оставяй дру­гите хора да носят опита заради тебе. Ако носиш страданието, носи! Има хора и сега с вяра. Войникът влязъл в мъртвата зона, дето куршум не удря. Нас от невидимия свят ни гледат, както учените гледат микробите, и виждат, че за умни работи се разговаряме. Сега сме обърнати към тази част на Слънцето, която дава кредит на България.
Къртът (къртицата) от голяма неприятност е влязъл в земята, скрил се и не може да се убеди да излезе.
Другар! Какво значи другар? Другарят казва: „Другарю, което придобих­ме, да го пазим!"
Любимият ни Учител ни говореше върху въпроси из различните области на живота, за да не сме в еднообразие. Тъй Той въздействуваше за развитието на различните ни мозъчни центрове. Не пренебрегваше никого и нищо. За Него беше всеки и всичко ценно. Тъй Той помагаше да се развива у нас взаимна почит и уважение към всекиго и любов към всичко.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...