Jump to content

76. Плодовете на ангелите


Recommended Posts

76. Плодовете на ангелите

Хубавите мисли, чувства, желания на човека са плодове на ангелите. Щом се изучава животът, човек нищо не задържа. Дробовете задържат, което е без тяжест. И от храната се задържа това, което е без тяжест, а останалото го връщаш на природата. Пияницата опитал 100 000 чаши - какво е придобил? Крал си пари - в оня свят казват: „Занеси ги при господаря им!" Казват ти още: „Което не си ял с благодарност, върни ни го!"
Човек да преустрои целия си живот, от главата да почне, друга основа да тури. Сегашната основа не е здрава. Сегашното богатство не можем да го пре­несем горе. Ако си бил лекар в България, иди и в Америка, та лекувай хората, и ще се прочуеш. Ако можеш с [...] да лекуваш слепи, глухи, лекувай ги. Има музикални билки и като стъпиш, гениален ставаш. Не се разправят къде са. Има билки за подмладяване.
На един му казали де има скъпоценни камъни. „Само един ще вземеш!" Той взел и за жена си и загубил своето.
Вие турете в мисълта си малките добродетели, не туряйте време - не казвайте: „В този живот", но: „В живота".
Не ли сте сънували в сън? Един в сън отива в странство, свършва и го назначават за професор. Вие сте в едно сънно състояние, но като умрете, се събуждате. Сънят е сянка на реалността, сянка на реалния живот. Гледайте поне хубаво да сънувате.
Когато те гощават с яйца, ако не ядеш яйца, кажи: „Още не съм се удос­тоил за яйца, дошел съм до сухия хляб."
Ново възпитание трябва. Човек е пълен само с недоволство. Много ра­боти той трябва да постигне тука, на Земята. Че той си има една програма.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...