Jump to content

39. Спомени за Учителя от Елена Иларионова от Търново - Бележки из моя живот. 39.2. Спиритическият сеанс


Recommended Posts

39.2. Спиритическият сеанс

След няколко месеца Учителят дойде пак в Търново, да гостува на г-жа Казакова, моя бивша учителка от гимназията. Бяхме поканени от нея заедно с моя другар, семейство майор Недялкови, семейство д-р Лечеви, семейство Дой­нови и други госпожици да присъствуват на сеанса, който г-н Бъчваров и Голов ще дадат в нейния дом, в присъствието на Учителя. Насядахме всички около една маса в кръг, заловени за ръце, и очаквахме да се появи материализиран някой дух. Господин Дънов стоеше настрана. После дойде и Той, хвана се меж­ду мене и Милка Досева, но след една минута се пусна, като каза тихо, почти на Себе си:
- Нищо няма да стане.
Ние продължихме работата си. Другарката на д-р Лечев се прояви като медиум, почна да удря ръката си по масата. Свали всички предмети от нея и пишеше на един лист: „Баща ти, баща ти" и продължаваше да удря ръката си, без да може да я спре някой. Тогава Учителят се приближи и каза:
 
- По-тихо, по-тихо, защото ще заповядам горе да те арестуват!
 
Ръката спря веднага, но ние не разбрахме това и ни се видя смешно - кого ще арестуват, като никого не видяхме? Разотидохме се по домовете си, но желаехме да се срещнем с Учителя и да Го разпитаме по много въпроси от духовен характер, които ни бяха неясни.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...