Jump to content

39. Спомени за Учителя от Елена Иларионова от Търново - Бележки из моя живот. 39.5. Полиците, които трябва да се плащат


Recommended Posts

39.5. Полиците, които трябва да се плащат

На сутринта исках да Му пиша, но не знаех адреса Му. В Търново с така­ва радост Го слушах, но никога не ми мина през ума да се заинтересувам и науча где живее Той в София. Но тъй като другарят ми беше много зле и нямах никаква друга надежда, то написах на Учителя една отворена карта и я адреси­рах само така: Петър Дънов, София.
Каква беше изненадата и радостта ми, когато след няколко дни получих писмо от Учителя, в което ми казваше, че моят другар не е болен, а има извес­тни задължения и ако сме съгласни да ги изплатим, то Той ще ни помогне.
Веднага отговорих, че сме съгласни.
Никога няма да забравя онази велика изненада, която изживях тогава. Вместо писмен отговор и напътствие, Учителят сам дойде при нас. Радостта ми беше безгранична, но моето учудване, достигащо до смайване, беше тогава, когато Учителят ми каза:
 
- Господ ме прати да ви помогна. Чух те, когато, като нагласяваше бол­ния в леглото, му каза: „Направи усилие да оздравееш, защото сега, освен един Бог, няма кой да ни помогне." Тогава Бог ми каза: „Иди и помогни на тия хора!"
 
Погледнах Учителя като замаяна. Как е могъл да ме чуе от толкова дале­че?
 
И когато устните ми едва изричаха от вълнение този въпрос, Учителят ме погледна благо и каза:
 
- За тия, които виждат и чуват, няма разстояние, няма пространство.
 
От този момент никак не зная как ходех из къщи, как шетах и какво пра­вех. В душата ми ечаха празнично камбани, сърцето ми преливаше в радост, а учудването ми от Учителя растеше с всяка минута, с всяка секунда.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...