Jump to content

54. Мария Здравкова Милева. 54.7. На разговори в дома на Коста Русев


Recommended Posts

54.7. На разговори в дома на Коста Русев

На една вечеря, помня, Георги Радев четеше някакво стихотворение, как Христос казва: „Аз раздадох себе си." Учителят каза между другото:
 
- Какво са за вечността 29 хиляди години, които са изминали, или 2000, които предстоят да се изминат? Идния път, при следното прераждане, школата ни ще бъде в Русия, в Кавказ, после ще премине в Америка и после - върху новия континент, който сега бавно расте във Великия океан из морското дъно. Сега е 1936 година. Ще минат 100 години и пак ще се видим в Кавказ, през 2036 година!
 
Бяхме на обед у Коста Русев, когато Веселин Стоянов Му зададе въпро­са: дали човек е произлязъл от маймуната и как да се обясни близостта на човека до маймуната. Учителят каза:
 
- Не човекът е произлязъл от маймуната, а обратно - маймуната е човек, който е тръгнал в неправилен път и чрез инволюция се е деградирал до степен­та на маймуна. Маймуната е паднала човешка раса.
 
По отношение на протестантите Той беше много въздържан: „Протестан­тите окултисти не стават" - казваше Той веднъж.
Моята майка пожела веднъж да види Учителя. Тогава тя беше в София, дошла при мене и при сестра ми. Учителят беше у Коста Русев и свиреше върху тяхното пиано. Ние двете влязохме при Него. Той спря свиренето и ни посрещ­на усмихнат, ръкува се любезно с нея. Усмихна се и рече за мене:
 
- Тя върви по бащина линия!
 
Така си и беше. Баща ми не почваше нещо сериозно, без да се съветва с мене, това майка ми знаеше. Когато си излезе, мама каза:
 
- Та Той бил свят човек! А какво само не се приказва за Него!
 
И тя сериозно се безпокоеше за мене, дали не съм си продала душата на дявола! Бяхме се събрали на група за молитва. Тя присъствуваше и плачеше от умиление.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...