Jump to content

55. Симеон Симеонов. 55.5. Генерал Протогеров се размина с времето на Учителя


Recommended Posts

55.5. Генерал Протогеров се размина с

времето на Учителя

Симеон Симеонов разказва следното:
Един летен ден върху пейките на Изгрева седяха, както обикновено, де­сетина братя и сестри, някои от които чакаха реда си да влязат при Учителя. В това време от града дойде един висок, хубав мъж, много елегантно облечен, с хубав бастун в ръка. Явно беше, че искаше да се срещне с Учителя. Почаках малко, дано се намери пролук между нашите братя и сестри, но такъв нямаше - хората влизаха един след друг. Реших да отида при Учителя и да Го помоля да приеме тоя външен човек. Но точно в тая минута излезе Учителят насреща ми и се отправи към него. Беше сериозен, почти сърдит:
 
- Не ще мога да Ви приема - Му каза Той строго. - Но вижте, вие имате още два-три дни, да уредите някои Ваши лични въпроси.
 
Елегантният господин стоеше като попарен. Учителят се обърна и се от­прави към стаята Си, гдето продължи приемането на гостите Си.
Тоя външен човек беше генерал Протогеров. Само два дни по-късно той беше прострелян с ловджийска пушка от двама „ловджии", точно пред царския дворец. (Той изпусна времето и се размина с Учителя.)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...