Jump to content

60. През съборите. (Каню Величков Христов). 60.5. Срещата ми с Учителя


Recommended Posts

60.5. Срещата ми с Учителя

Така съборът завърши. Учителят почна да приема гостите, да се сбогуват и да им даде нужното напътствие и благословение. Заех и аз ред пред стаичка­та на Учителя. Докато се изредят другите пред мен, аз стоях и се борих със себе си, просто се потих от борба. Мисли, мисли, лоши, отрицателни, дори забравени в живота, сега напираха в ума ми като досадни мухи. Хемен-хемен да избягам пак повторно. Внезапно вратата се отвори, появи се Учителят и ме покани.
Аз изтръпнах, всичко се изпари от мен. Влязох, седнах на един стол, който ми посочи Учителят. Той седеше срещу мен, но вярвайте, мили сестрич­ки: не видях какъв беше столът, на който седнах, нито на какъв стоеше Учите­лят, не видях нищо друго, ни стаята, ни какво имаше в нея, само лицето на Учителя видях и чувах тихите Му думи, напътствия за моята болка и страдание. Такава операция ми направи Учителят, както никои лекари, които ме лекуваха и ми предлагаха разни операции. Учителят свърши това без инструмент, без ножове, а само ме изпоти и ме изпрати здрав. И така се простих с Учителя, целунах Му ръка и си дойдох в Ямбол. Веднъж само се появи болка в мен и малко съмнение, но бързо изчезна всичко. Оттогава досега съм здрав, радвам се на живота. Благодаря на Бога и Учителя. Заспивах със Словото на Учителя. Обикнах всички братя и сестри, Учителюви ученици, където и каквито и да са те. Обикнах събранията, редовно посещавайки ги. Най-после Учителят ме по­сочи да заместя заминалия си ръководител. Това е едно резюме от живота ми, влизането ми в братството, срещата ми с Учителя.
Ако ви е приятно, втори път ще ви пиша за друго посещение, за друг събор и последната тъжна картина при Учителювото заминаване, на която и аз бях свидетел.
Наистина, всичко това сте може би и вие преживели и го знаете. Но аз от брат Боян се уча, той ни описва някога братския живот с Учителя и ни го пра­ща, а това ни радва твърде много. Сестра Невена, Вие, мисля, пожелахте да Ви пишем нещо като спомен. Тук макар не е може би много интересно, но [за] един писател като Вас и най-малкото е интересно за Него: прощавайте.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...