Jump to content

61. Мария Николова Гърнева. 61.6. Сънищата се сбъдват


Recommended Posts

61.6. Сънищата се сбъдват

Може би такава е моята природа - много работи ми се дават през време на съня.
Една нощ сънувах Учителя, играя на поляната с Него. А Той е някак по* чернял, черни са и краката Му до коленете. Аз се чудя. Той се усмихва и казва:
 
- Бях в Индия и сега идвам оттам!
 
Друг път Го сънувам млад и хубав овчар, седи до купа сено и Си пасе овцете. Аз се затичвам към Него, а Той ми казва: „А къде е Станчо?" После добави: „Аз не искам да влагаш чувствата си в друг!"
Казах за тоя си сън на Граблашева, а тя да вземе да Му Го каже. Той се смял със сълзи и отвърнал:
 
- Когато човек не може да отиде при слънцето, тогава той ще отиде при звездичките! Това никак не е чудно!
 
Под „звездичките" лесно може да се разбере, че това са братята, с които по това време имах познанство и дори приятелство.
А един път сънувам, че ми удари плесница и ми каза:
 
- Какво правиш ти с този гагаузин!
 
Очевидно, тоя „гагаузин" беше Станчо. Защо го нарече така, не зная. Гагаузин, това е нито българин, нито турчин.
А ето как се яви на сцената тоя Станчо. Имаше си той барака наблизо до мене. Беше интелигентен момък, следвал агрономство, ерген, млад и здрав, почернял от слънцето. Един ден научих, че е болен от гърло и лежи на легло. Отидох при него и му занесох чай. Така започна нашето приятелство. Виждах­ме се всеки ден и аз чувствувах как ми става драго, когато го видя. Започнахме да ходим заедно на екскурзии, да се търсим с очи. Той започна да идва при мене и аз от време на време, поради различни причини, започнах да му госту­вам в бараката. Драго ми беше да изтупам покривките, да помета, да отворя прозорците. Има какво да се прави в една ергенска квартира.
За свое учудване, аз почувствах какво значи любовта към мъж: проста­та, здрава, не много висока, но топла и увличаща като буен поток любов. Ми­сълта за него все повече пълнеше сърцето ми. Аз ставах сутрин с мисълта, че днес е пред мене ден, през който аз ще мога да го видя, ще мога да чуя гласа му, ще гледам очите му. Вечер заспивах с усета от неговото тяло, от неговите ласки - топли и сочни устни. Душата ми беше пълна с една нова тайна, която по-рано предполагах, че съществува на света, но която не познавах. Това беше любовта на пола. Сега аз я знаех. Тя ме пълнеше със силата на самия живот.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...