Jump to content

62. Михал Луканов. 62.2. Среща с окултизма на теософите и с Учителя Дънов


Recommended Posts

62.2. Среща с окултизма на теософите и с Учителя Дънов

След тази случка аз се заинтересувах от окултната наука и започнах да чета окултна литература - теософски книги и беседи от Учителя. Братът на же­на ми беше ученик на Учителя и той ми ги даваше. Тогава търсих книгата „Пре­раждане" от Ани Безант. След едномесечно търсене я намерих. Вечерта я ос­тавих на масата до леглото ми. Сутринта довършвах книгата „От другата стра­на на смъртта" от Ледбитер. Оставаше ми само една страница. В това време, беше към седем часа - лятно време, цялата стая се заля в светлина. Насреща в стаята почна да се оформирува една женска пълна фигура до пояса. Тя ми каза:
 
- Аз съм Ани Безант, слушай за прераждането. - И започна да ми говори. Говоренето продължи около половин час и в заключение каза:
 
- Който ученик присвои чужди пари, забавя прераждането си с четири хиляди години - и се разпръсна, изчезна в стаята.
 
Станах, вземах книгата за прераждането и видях, че е същото, което бе ми говорила. Цели пасажи, които, бе ми казала, ги намерих в книгата. Тази книга не я прочетох цялата, защото я знаех.
След това видях портрета на Ани Безант в списание „Всемирна летопис" и преди да прочета написаното име под нея, аз я познах.
Един от братята, които бяха в града ми, ме изпрати с бележка при Учите­ля в Чам Кория. Той ме прие много любезно и ми каза:
 
- Иди да кажеш на брат Епитропов, че ще ни останеш гост до неделя. Ще останеш на беседа в неделя.
 
И аз останах. В неделя се върнах в Пазарджик и след десетина дни полу­чих от брат Епитропов препоръчано писмо, че ме поканват в Търново на събо­ра. И отидох на събора.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...