Jump to content

3.1. В ДОМА НА СТОЙЧЕВ; 31 януари 1915 г.


Recommended Posts

3.1. В ДОМА НА СТОЙЧЕВ

31 януари 1915 г.

Под Адам подразбираме белия човек, духовния човек, а духовния Адам е от след Христа. Всички по-раншни раси са знаели за бялата раса и са я очаквали като един Месия. Най-старата раса е бялата във физическия свят, всички други са по-стари в духовния свят, а по-млади във физическия свят.
След бялата раса иде Шестата раса - Светя щата, наречени Синове Божии. За нея ще се измени и природата и климатическите условия. Сега лошите мисли и желания на хората са образували един тъмен пояс около Земята.
Физическото тяло е сформировано в милиони години, и то е вече завършено. Сега се формира астралното тяло.
Да се слезе в ада ще се почувствувате десятки хиляди килограма по- тежки. Само героите слизат в ада - така е описано и в гръцката митология. И там в ада има ценни работи: население, което живее и е със съзнание, че това място е тяхно, те живеят. Слезлия там трябва да вземе формата им. Адът е като един смет от 20 и повече години струпан и вече се разлага и гние, и който го оценява /сметта/ ще се възползува, а който не ще казва, че това е боклук непотребен.
В центъра е най-силния ад. На 100 км от него има и около него има твърда почва, върху който живеят населения, на други 100 км - друг пояс и т.н. Нашата Земя около си на 100 км има твърд светъл пояс, през който минава Слънчевата и други светлини. Върху тоя пояс има население - астралния свят. Около него има 7 пояси външни - 7 небеса и вътрешни в нея - 7 пояси. В центъра на Земята е огъня - ада.
Заминалите покойници могат да бъдат в астралния свят, но живеят във физическия и на сеанси се явяват, говорят за светските си работи къде им са парите, документите, разправии и пр. Това е, че такова е тяхното съзнание и просвета в духовно отношение. Ний, които се подвизаваме и формираме астралното си тяло, ще влезем със съзнание в астралния свят.
Най-високото проявление на Любовта е страданието. Който не е разбрал смисъла на страданието, той още е животно, микроба, който ще се преражда много, и обратното, оня, който е разбрал смисъла на страданието, той се е родил, той е човек. Страданието е дял само на човека.
Христос се яви сега. Той живее, Той е между вас, Той работи, работи във всинца ви. И туй, което хората наричат "възкресение", то е раждане.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...