Jump to content

32. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ ДО УЧИТЕЛЯ, 22 април 1916 г., събота, Бургас


Recommended Posts

32. ПИСМО ОТ МИНЧО СОТИРОВ

ДО УЧИТЕЛЯ

22 април 1916 г., събота, Бургас

Учителю,

Вчера получих телеграма от Началството, с която ме назначават делегат на военното Министерство към Околийска Ревизионна комисия в Карнобат за подтикване и усилване дейността на тая комисия.
Трябва да замина веднага и заема длъжността ми. Докога ще се стои там неизвестно сега. Разчитам, ако Бог желае и ми открие път, утре 23- того в 1 часа след пладне с трена да замина за Карнобат.
Моля благословете тая ми възложена дейност, за да се прослави Бог Господ чрез моите дела и да се подсили делото Божие в тоя център. Твоята закрила и помощ - съдействие да бъде за Славата Му чрез мене, твоя ученик Господи!
Приносящия настоящето е бивш мой добър помощник писар като домакин в полка преди войната ефр. Алберт Декало. След раняването му през сегашната война продължава да боледува и казва, че било се доста влошило положението му след излизането от болницата. Моля, ако намирате за добре, заради Господа и ако има условия дай му някой наставления за лекуване. Разчитам, че заради неговото трудолюбие, добросъвестност може да му се помогне.

Целувам десницата Ти Учителю!

Верен, послушен, предан Твой ученик Минчо

Бургас

22 април 1916 г.,

събота

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...