Jump to content

7. ПЪЛНОМОЩНО от Управителния съвет на Общество Бяло Братство - Русе на името на Минчо Сотиров да представлява Бяло Братство-Бургас


Recommended Posts

7. ПЪЛНОМОЩНО

от Управителния съвет на Общество Бяло Братство - Русе

на името на Минчо Сотиров да представлява Общество Бяло

Братство - Бургас за разпореждане с имотите на Братството[1]

1 май 1923 г., Русе

(машинописен текст)

Оригинала обгербован
със 7 лева герб. марки

Препис от оригинала

ПЪЛНОМОЩНО

Подписаните: Никола Ватев, Симеон Марков и Ив. Вълчанов, съставляющи Управителния Съвет на Обществото "Бяло Братство" в гр. Русе, действующи от негово име и за негова сметка, упълномощаваме Минчо Сотиров от гр. Бургас да представлява обществото "Бяло Братство" в гр. Бургас пред всички съдебни и административни власти, да купува имоти - движими и недвижими на името и за сметка на обществото, да получава имоти и пари, подарени или завещани на същото Братство, да ги управлява, да ги дава под наем или обработва заедно с членовете на същото Братство, да събира доходите, да се грижи за подържа ни ето им в добро състояние, с една реч, да се грижи за имотите на Братството като добър стопанин, а така също и със следующите права: право за съдение и представление във всички съдебни, административни, обществени и финансови учреждения, за подавание искови и всякакъв вид прошения, частни Апелативни и Касационни жалби, да подава отзиви по задочни решения, да заявява насрещни искове и отговаря срещу таквизи, да ходатайствува за отменението или касиранието на определенията, решенията и присъдите, за заявления подлог и отговаряне на такъв, за представление документи и свидетели и за отблъсвание такива, за приемане, отблъсквание и налагание клетва, за прекратявание делата със спогодба, за привличание или встъпвание като трето лице в делата, за ходатайствувание възстановление право на апел или касация, за искание обезпечение на исковете, за секвестирание и продавание имущества на длъжниците, както и обявяванието им за несъстоятелни, за ходатайствувание за тяхното лично задържание, за ползувание по всички дела формални частни копия, книжа и документи, за получавание на свое име или друго име изпълнителни листове, за събирание парични суми, за опълномощавание други лица със същите права или с част от тях, а каквото направ ... или т... опълномощения, задължавам ... се напълно да прием ... като обявявам ... , че без законни причини нямам ... право да отнем ... настоящото пълномощно.
Гр. Русе,
1 Май 1923 г.

ДОВЕРИТЕЛ: Н. Ватев

С. Марков

Ив. Д. Вълчанов

Подписаний Сава Михаилов II Нотариус при Русенския Окръжен Съд удостоверявам, че отвъдните подписи в настоящето пълномощно признати в мое присъствие в канцеларията ми от Никола Ватев, Симеон Марков и Ив. Вълчанов, всички от гр. Русе, лично мен познати, като представители на Управителния Съвет на обществото "Бяло Братство" - Русе.
Взето такса 14 лева по квитанция № 896 - № 4046 по регистр.
гр. Русе, 1 Май 1923 г.
п. /Нотариус С. Михайлов/
Подписаний Ст. Георгиев - нотариус при Бургаски Окр. Съд засвидетелствам верността на настоящия препис с оригинал, представен от Георги Иванов от Бургас, оригинал с обгервания с 2 лева герб. марки
В оригинала при сверявание не се оказаха никакви преписвания и др.
гр. Бургас, 18 VII. 1927 г.
Общо 25 лв., р. № 3562
Нотариус: подпис
[1]
Бележкана съставителя
: В гр. Русе се реализира идеята за регистрация на Бялото Братство като юридическа личност. Виж "Изгревът" т. II, с. 332-339.
Учителят е срещу такава регистрация, заради което изпраща "Писмото" и след това дава мелодия на "Писмото". Виж "Изгревът" том I, с. 685.
Историята е описана в "Изгревът" т. I, с. 541-550, с. 513-514; т. III, с. 332335; т. XV, с. 877-879. В том XIX на с. 985 е дадено на цяла страница с почерка на Учителя текста, който е известен като "Писмото".
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...