Jump to content

Политикани


Ани

Recommended Posts

Политикани

Мнозина от вас, българите изобщо, са политикани. И жените, и децата, и бабите са политикани, искат да знаят какво ще стане, кой ще успее в света.

 

Каквито имена да носят партиите, вие сами сте ги нарекли така. Всеки е свободен да има каквито ще възгледи. Политическият живот е външен, временен, преходен. Той не е нещо неизменно.

 

Колко е мъчно човек да бъде спокоен! Българите обичат да се занимават с политика. В Англия не се занимават с политика, в Германия се занимават с политика. Политиката е за политиците. Другите си гледат работата.

 

Дъждовните капки, които минават през пространството и падат на земята, запазват ли своята чистота? Защо не остават чисти? Условията на Земята са такива. Следователно, докато сте високо в пространството, ще запазите чистотата си, щом слезете в долината, ще се окаляте.

 

Помнете: в което общество или в която организация влезете, непременно ще се окаляте.

 

Казвам: освободете се сега от всички политически връзки. Мислете, че сте царски синове и дъщери. Вие сте хипнотизирани и до днес ви казват, че сте големи грешници. Не се обезсърчавайте, други са ви заблудили. Бог ви казва: „Деца, излезте от тая кал! Доста сте се забавлявали! Върнете се в плодната градина.”

 

Христос казва на учениците си да не поддържат никакви партии. Павел изказва същата идея в стиха: „В Христа няма нито елени, нито юдеи, нито скити”. Значи, който вярва в Христа, ще се благослови.

 

Всички партии крият нещо користно в себе си. Те първо уреждат своите работи, а после работите на народа. Една партия има в света, която има предвид благото на всички живи същества. В нея няма никаква корист. Тя е партията на Бога, всички останали партии са човешки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...