Jump to content

16 август 1909 г., неделя, 9.00 часа сутринта


Recommended Posts

глава 7

ТРИТЕ ЗАКОНА НА ВЕРИГАТА

16 август 1909 г., неделя, 9.00 часа сутринта

Първо: Люби Господа твоя Бог с всичкото си сърце, с всичкия си ум, с всичката си сила. В Него ще намериш своето здраве, своето щастие, своето блаженство.
Второ: Люби ближния си както себе си. В Него ще откриеш основите на твоето повдигане.
Трето: Бъди съвършен, както съвършен е твоят Отец. В Него ще намериш връзките на вечния живот, извора на всичките блага.
След това г-н Дънов добави някои обяснения към законите: първият закон има връзка със сътворението на света. На него се дължи произходът на живота. Когато кажем любов, това ни насочва към всички светли духове, които са излезли да търсят своите братя в материята, това е техният глас. Те казват: Ние, които любим Господа, ви казваме да Го любите и вие, с всичката си душа, с всичката си сила, с всичкия си ум и с всичката си воля, защото само в Него ще намерите блаженството на своята душа и на своя дух.
Каквото са слънчевите лъчи за живота на физическия свят, това е Божията Любов за духовния свят. Както във физическия свят не можем да живеем без здраве, така и в Духовния свят не можем да живеем без Бога.
Във втория закон ще намерите условията за вашето повдигане. Двата закона имат отношение към духовете, които са слезли отгоре и знаят Волята Божия. Като ги любим, ние ще открием основите, върху които те са съградили своя живот. И вие, когато любите една душа, с това й помагате, като едновременно тази помощ ще съдействува и за вашето повдигане. Единият закон показва слизането надолу, другият показва работата си на физическото поле. Първият закон разкрива излизането от небесните жилища, а вторият задачата ни на земята: да любим.
Третият закон е законът за възхода. Този закон има отношение само към живота, в който ще влезем, след като напуснем физическия свят. В него ще намерите извора на всички блага.
Изпълнилият първите два закона се подготвя за изпълнение на третия закон най-силния. Той не щади никого и затова всички ще бъдат съдени по него...
Който иска да се спаси, трябва да изпълни тези три закона. Съвършенството е потребно, тъй като без него не можем да намерим връзките, посредством които да се съединим с Бога. Това трябва да се почувствува в душата, когато вникнем в законите. Тогава ще разберем какво е вечният живот и къде е изворът на всички блага...
Да знаете, че Господ гледа на вас. Слушайте ме и внимавайте в постъпките си. Господ постоянно претегля делата ви на своите Везни и Той ще ви оправдае или осъди.
Във Веригата няма други закони и правила, а единствено задължителни са Законите, които ви дадоха...
Трябва да създадем една по-благоприятна почва, за да дойдат и се преродят в България по-добри духове, защото целта на Веригата е да натори почвата, та като дойдат по-добрите духове, да помогнем за тяхното въплъщение и ги поставим на работа. И тогава в България ще имаме по-добри управници. Трябва да пребъдете в една лоза и вие да сте пръчките...
Ако ви дадат най-малката задача и вие я изпълните вие сте най-почтеният човек за Небето; ако ви дадат най-голямата задача и не я изпълните вие сте най-непочтеният човек. У вас може да дойде изкушението и вие да съставите и водите верига. Няма човешко желание, което рано или късно да не се осъществи. Така че и туй желание може да се осъществи един ден, но трябва търпение и чакане...
 
 
 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...