Jump to content

Recommended Posts

14 август 1914, четвъртък

За да се разбере Христовото учение, нужно е също така сърцето на едно дете в неговата чистота, нужен е ум, непокварен от съвременната философия и незасегнат от съвременните фарисеи и садукеи. Човек може да е покварен като религиозен и като безбожник. Ние можем да разбираме всичко на земята символично. Сам Христос никога не е говорил направо, а казва, че хлябът бил неговото тяло и виното неговата кръв. И наистина, нашият хляб е символ на Словото Божие. Както хлябът, и то дава на гладуващия сила и живот, избавя го от страдания.
Да бъдем Христови ученици, това е един вътрешен процес. Хлябът означава Христовото учение, а виното неговата Любов, чрез която ние се повдигаме и ставаме едно с него. Житното зърно, това именно е Христос. И ако днес това житно зърно е толкова много в употреба означава, че целият свят се храни с Христа. Житното зърно е Неговото Тяло. Веществото на житното зърно това са соковете, манната, с която ангелите са се хранили. Житното зърно е символът, емблемата на Христос. И във всички плодове, които имаме пред нас, се олицетворява Христос в своята чистота. Когато един ден вие разберете вярата тя ще се превърне в истина, а истината ще се превърне в знание. За това трябва да се държите за въжето. Вярата е едно въже, тя е една божествена ръка. През тези времена, всред бурните вълни дръжте се за вярата. Ние трябва да бъдем избавени.
Да ви благослови Господ Бог мой! Да просвети ума ви, сърцето ви и душата ви, заради вашето послушание. Да ви благослови Господ!...
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...