Jump to content

6. Половин заплата за издръжка на две кучета и един котарак. 6.1. Силата Божия не влиза в разрушени тела


Recommended Posts

6. ПОЛОВИН ЗАПЛАТА ЗА ИЗДРЪЖКА

НА ДВЕ КУЧЕТА И ЕДИН КОТАРАК

6.1. СИЛАТА БОЖИЯ НЕ ВЛИЗА В РАЗРУШЕНИ ТЕЛА

Единственият изход беше да се осигурят подходящи условия на двамата, за да могат да работят. Да отидат на друго място - беше невъзможно. Те имаха свои навици, свой бит, и трудно можеха да се преобразят, а и нямаше къде да отидат. Този Малък дом ги приютяваше, и от сутрин до вечер ги посещаваха техните съвременници. А пък Борис имаше една грижа, за да може да се грижи за себе си, а и требваше да се грижи за издръжката на този дом. Този проблем го разглеждахме дълго с Мария, и накрая се разбра, че нищо не може да се направи. Остана последната възможност - Борис да прекрати работата си по строежите, и като незаменим майстор, за което той се смяташе така, да се върне и да седне на масата, и да почне да работи върху онази работа, която беше запланувана от мен. Казвам - запланувана от мен. Той имаше съвсем друга постановка и възгледи, които бяха за едно минало време, което очакваше времето да се промени и да дойдат нови условия за работа.

Убеждавах го, настоявах, че дори и да има външни условия, те няма да имат време и че тяхното време изтича, възрастта ги натиска, че са вече възрастни. И да дойдат тези условия, те не могат да свършат никаква работа. А те не признаваха възрастта като такава и смятаха, че ще им се отпуснат отгоре - от Невидимия свят сили, за да могат да работят. Да, това е така, но техните тела беха изразходвани и беха разрушени. И дори да влизаше в тях сила, тя изтичаше от техните вече разрушени тела. Но, случи се така, че те започнаха да боледуват и полека-полека се осъзнаваха, че са възрастни хора.

И така, при последната си среща с Мария Тодорова, най-накрая се спряхме на един много важен въпрос. Борис, трябва да спре да работи. Но, трябваше пари за издръжка. А неговата пенсия можеше да стигне само за издръжка на един човек. А те бяха още двама, или всичко - трима. А другите двама не работеха и нямаха пенсии. Така, че тази пенсия, която имаше Борис, можеше да им стигне на тримата, най-много за 10 дни. Освен това, Борис беше много широк в ръцете си и през ръцете, и пръстите му преминаваха много пари, и ги харчеше ей така - за нищо! Понякога аз това нещо виждах, и изпадах в ужас! Пример: донесат му и му връчат в някой плик или без плик събран десятък от дадени хора. Той го поемаше, приемаше го, и след това той го харчеше за съвсем различни неща.

16 май 2006 година

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...