Jump to content

17. Цената на саможертвата. 17.1. Срещата ми с Мария Тодорова. Историческата връзка


Recommended Posts

17. ЦЕНАТА НА САМОЖЕРТВАТА

17.1. СРЕЩАТА МИ С МАРИЯ ТОДОРОВА.

ИСТОРИЧЕСКАТА ВРЪЗКА

Когато за първи път се срещнах с Мария и Борис, беше 1969 г. Бях 30 годишен и при първата среща бях само с Борис. И седях в едно малко коридорче, на което имаше едно легло за Борис, и през което коридорче се минаваше от стаята на Мария, която беше 3 на 3 метра до кухнята. Или от кухнята се минаваше през това коридорче, където беше неговото легло, и се отиваше до нейната стая. Бях дошъл и се бех представил със своя програма и цел направо, без заобикаляне.

А преди да си назначиме среща, аз отидох при него, той беше в градината и ме пита: „Кой те изпраща?" Казвам: „Учителят ме изпраща." И понеже такива неща бяха му казвали много пъти много хора, които идваха от провинцията, че Бог ги изпраща, че Учителят ги изпраща при него, и той ги изслушваше, и виждаше дали е верно, или не е верно. А той имаше начин да разбере. Пример: Сега да дойде при мене някой и да каже: „Бог ме изпраща и Учителят ме изпраща." Аз първо ще го питам: „Ти чел ли си „Изгревът" от I до XXII том?" - „Не съм го чел." - „Тогава никакъв Бог не те изпраща и никакъв Учител! - Изчезвай от мен!" И го изгонвам!

Така беше и при Борис. Той беше минал през цялата Школа и познаваше нещата много добре. Както единия Борис ги познаваше, така оня другия се обучаваше.

Така, че аз си направих среща в един определен ден. Отивам, той ме покани в малкото коридорче, сядаме един до друг сбити. И през това време Мария Тодорова започва един път насам да минава, друг път нататък. Обаче, разстоянието от столовете до кревата е некъде 30-40 см. и тя минава така на ребро, да може да се промъкне между нашите столове. Обаче, аз станах неспокоен и казвам: „Тука ми се пречи! Аз не мога да се съсредоточа!" Той казва: „Как ти се пречи?" - „Ами ето казвам, тя минава насам-нататък. Иска да слуша какво говориме, и ми се пречи!" И когато Мария отново се опита да мине, защото тя усещаше, че нещо става тука, нещо необикновено става, защото през нея са минали стотици хиляди хора, но това нещо, което ставаше - за нея беше необикновено! И затова, и тя искаше да присъства. И тогава Борис й се скара, ама много остро, и каза: „Никой тука да не минава повече покрай мен, и зад мен!" Тя се стресна и си замина, затвори вратата.

И след това се разбра, че тя беше пак отворила вратата лекичко, и слушаше целия ни разговор. А аз през това време излагах своята програма. Каква програма ли? Ами програма. Аз имах програма, и сега имам програма как да се работи и какво да се работи, за да се остави историческа следа на Школата. И когато говорех за това нещо, те изобщо нямаха представа. Те живееха в един друг свят преди десетки, десетки години. Техното съзнание беше още по времето на Школата на Учителя, но това беше преди 30 години. Всичко беше променено.

И накрая казах на Борис, ами казвам: „Покани твоята съпруга, за да ме запознаеш с нея, а да не минава така насам-нататък и да ни безпокои. Защото казвам няма какво да се крие, аз казвам нещата направо." И така, после на изпращане той реши да ме изпрати, обаче влезнахме в стаята на Мария. Тя беше там, стана. Той ме представи и каза: „Ето човекът с когото работя и живея 50 години! Това е Мария. Това е моята Мария!" Така, че аз се здрависах, представих се, и й казах, че от следващия път разговорът с Борис ще се води в нейно присъствие. Тя кимна с глава, усмихна се и изведнъж цялото напрежение изчезна по въздуха, като че ли някакъв вятър отвя пушека от някакво пушливо огнище!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...