Jump to content

23.2. Голямата върволица


Recommended Posts

23.2. ГОЛЯМАТА ВЪРВОЛИЦА

След като престояват десетина дена на планина, те се връщат и започва една голяма върволица! Всички ония, които са му били врагове по време на Процеса, идват по-късно да се извиняват, да казват, че са подведени, да искат прошка и т.н. и т.н.

Враговете винаги си остават врагове, дори и в Школата на Учителя. Това нещо аз съм го забелязал и съм се убедил в това. Врагът отначало, е враг до края. Макар, че той се прикрива! Винаги врагът се явява от самото начало и на самия финал - накрая на всяко едно развитие, и на всяко едно действие!

Така, че мнозинството от Братството вече не желае Мария да бъде до Борис. Но няма как! И вече идва пролетта, и Борис сега, трябва да си изкарва прехраната по някакъв начин. И решава да направи отново бригада, и да взимат обекти, и да се движат от обект на обект, и да работят, и да припечелват пари. Да, ама той е много слаб, той е с изрезан стомах, той не може да се храни. Той е като вейка, движи се, и залита! Той не е за никаква работа. Това го виждат всички негови познати, приятели и онези с които той е работел в една и съща бригада. И тогава решават да го подпомогнат, и да направят бригада. Тази бригада се включва като мозайкаджийска бригада в Министерството на строежите на министър Пеко Таков. И започват да им дават обекти. Обаче, най-важното и най-страшното е, че Борис вкарва в тази бригада хора затворници, с които е бил в затвора. Някой от тех могат да работят, но имало е такива, които изобщо не могат да се движат, не могат да хванат лопата. И така, сложил 3-4 човека, някакви от Габрово, от рождения му град Габрово. Те изобщо не могат да работят, други им изкарват надниците, други им изкарват заплатите. И така, обаче, минават месеци, минават години и онези започват да реагират другите, другите реагират срещу Борис. И постепенно, постепенно някои го напускат. Така, че пълен провал по тази линия, по отношение на мозайкаджийската бригада.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...