Jump to content

25.14. Щайгата с портокали


Recommended Posts

25.14. ЩАЙГАТА С ПОРТОКАЛИ

Аз сега ще ви разкажа един, още по-страшен случай!

Ще ви разкажа случая за една щайга с портокали.

И сега, по ония години аз непрекъснато говоря на Борис, че той, трябва да ми предава полека-полека материалите, всички архивни материали, които има, които са на негово разположение, и които знае къде ги е сложил. Целта беше полека-полека той да ги прибере от възрастните приятели и да ми ги предаде на мене, за да мога да ги съхранявам, след време да работя с тех. И да придвижиме нещата за едно по-друго поколение.

Тоест, аз бех дошъл да осъществя приемствеността на техното поколение, и да бъда едно свързващо звено със следващите поколения. Аз тогава съм на 30 години, а те са на 75 години. Ама нали, трябва да дойде някой млад да поеме нещата! А те смятаха, че ще бъдат вечни, и че не им трябва младо поколение, на което да прехвърлят нещата.

И сега какво става? След големи разправий, след големи караници, накрая той задвижи един материал и казва: „Ела казва следващата седмица. Аз ще ти подготвя тука кутий със снимки, еди какво си, еди що си." Казвам: „Добре." Трябваше, да отида в събота. И аз пристигам некъде към 2-3 часа следобед. Идвам и си нося раница. И обикновено аз влизах отзад, понеже понякога отпред в онази стая имаше други гости. Аз влизам отзад, от задната стаичка, където е кухнята и виждам Мария оклюмала глава, мълчалива, без никакво настроение, все едно, че е бита и пребита!

И казвам: „Здравей Мария, какво правите, що правите?" И тя мълчи. - „Мария, да не си болна?" - „Не съм болна." - „Ама Мария, какво е станало тука, като, че ли бомба е гръмнала?" Казва: „По-лошо от бомба!" - „Е, какво бе Мария, какво стана?" Еми казва: „Ето, там ще видиш." -„Какво да видя бе?" Отваря вратата и ми показва една щайга. А гледам щайгата - двойна-тройна щайга, пълна с портокали. Може би имаше 10-15 килограма портокали. И казвам: „Добре де, виждам портокали." - „Е казва, с тези портокали Борис те предаде, и те продаде!" - „Ама как ще ме предаде бе, и как ще ме продаде?" - „Ето казва - така! Той беше приготвил различни кутий снимки и материали за теб. Идва един и му носи тази щайга портокали: „Брат Борис, това е портокал за теб, това е казва плод от Африка, плод съчетан от слънце, въздух и вода. Заповядай, това е за теб!" Той казва: „Благодаря!" И, обаче казва: „Добре де, ти носиш портокали, а аз какво да ти дам?" И отведнъж се обръща, вижда всички онези архивни материали, които са наредени на масата зад него за мене. И той казва: „Я си отвори раницата!" Оня си отваря раницата, тогава се ходеше с раници и всички неща, които беха предназначени и подготвени за мен, той ги вкарал в раницата на онзи. И казва: „Прибирай и си тръгвай!"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...