Jump to content

27.4. Третата молба - да ми се предадат всички нейни тетрадки, тефтерчета, бележки


Recommended Posts

27.4. ТРЕТАТА МОЛБА - ДА МИ СЕ ПРЕДАДАТ ВСИЧКИ

НЕЙНИ ТЕТРАДКИ, ТЕФТЕРЧЕТА, БЕЛЕЖКИ

Третата молба беше да ми се предадат всички нейни тетрадки, тефтерчета, бележки, които тя бе правила. И тя също затвори очи, пренесе се отвъд, върна се в тялото си, и казва: „И този въпрос се реши в твоя полза!"

И след като тя си замина, аз отидох при него, и казах: „Дай да прибера нещата в един чувал." И аз почнах да ги прибирам в чекмеджетата, оттук, оттам. И ги прибрах, и ги сложих в един чувал. И трябваше да си ги прибера при себе си, защото това бяха неща, записки, тефтерчета на Мария, които само аз можех да ги ползвам. И той Борис казва: „Нека да останат до 40-ия ден." Отивам на 41-и ден, казвам: „Идвам да прибера чувала." И той казва: „Какъв чувал?" - „Тука бях оставил чувал с бележките, с тефтерчетата на Мария." И той казва: „Няма го!" - „Как така да го няма?" - „Ами няма го!" И край! Той ме излъга, и го беше предал на други! На кого го беше предал, не беше казал.

Така, че чувала изчезна с всички неща, които аз бех сложил, останали от Мария Тодорова! Изчезнаха! А защо изчезнаха? Изчезнаха затова, да не дойдат при мене, да не мога да свърша работата на Мария Тодорова. Е, какво ще кажете за това?

Пример: аз й бех казал: „Виж какво Мария, като ти мине така нещо през ума като опитност, взимаш едно тефтерче и започваш да пишеш. Пишеш две-три думи, за да знаеш за какво става въпрос, та в последствие, когато аз дойда, ти отваряш тефтерчето, виждаш точките, които си записала и ми разказваш. И тя каза: „Това е много хубаво. Ще го направя." И когато прибирах аз нейните неща, намирам едно такова тефтерче. Тя беше си записала 16-17 точки, като беха обозначени някой опитности по една-две думи. Ама това го знам само аз. Е добре, това тефтерче като е попаднало при някой, какво би могъл да направи? Абсолютно нищо! Дори и тези бележки да ги чете, е какво? - Абсолютно нищо! И така, те изчезнаха. Изчезнаха, защото беше направено да изчезнат, за да нема никаква следа от Мария.

И сега е 2006 г., а тя си замина 1976 г. - 30 години от тогава. И този чувал не се върна при мене. И той няма да се върне при мене, защото го откраднаха, за да не може да дойде при мене. И аз чаках, чаках, чаках! Тя си замина 1976 г. И аз след 11 години седнах, и едно лято работех по нейните материали.

И сега, кое е най-интересното? Майка ми е в Своге. Тя седи долу, разхожда се по градината, готви. Стане един часа и половина, аз слезна от там, от моята стая, работна стая. Обядваме, аз легам да спя и след това продължавам да работя. И майка ми пита от време на време: „Как, вървят ли нещата?" Казвам: „Вървят нещата, трудно е, но трябва да ги направя. Ако не ги направя сега - край, изчезват безвъзвратно!"

И така, аз сега чета това, което е написано през 1987 г. - 18 години назад от днешна дата. И ако не бех ги написал тези неща, нямаше как да ви ги прочета, и как да разкажа още някои допълнителни неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...