Jump to content

28.26. Как се записаха на магнетофон песните на Учителя


Recommended Posts

28.26. КАК СЕ ЗАПИСАХА НА МАГНЕТОФОН ПЕСНИТЕ НА УЧИТЕЛЯ

И накрая, след големи настоявания Мария Тодорова реши, и почнахме да работиме върху това, че тя трябва да свикне с мисълта, че трябва да изсвири песните, а аз да ги запиша. Беше много трудно!

Трябваше месеци наред да се подготви психически.

Следващият етап - тя трябваше да се подготви и да почва да свири, и да изпълнява. Но се оказа, че тя е вече възрастна и точно, когато почва да работи, тя се разболява. Или пък отведнъж се включи, тя имаше ревматизъм, отведнъж се включи острия ревматизъм. Един месец се подуят китките на ръцете, следващият - таман отзвучат оттока и червенината спадне и болката, отведнъж се прехвърля на раменните стави горе - рамената се подуят. Таман мине, почват глезените, след това колената. И така, през месец тези болки хвърчеха през цялото й тяло, и тя не можеше да работи! Болките бяха много силни, направо плачеше! А за изпълнение, беше изключено!

И тогава аз се намесих с лекарства, с билки. И аз започнах да й масажирам ръцете. Масажирам пръст след пръст, масажирам китки, масажирам еди кво си. И тя получаваше облекчение, оттока полека-полека намаля. И тя започна да репетира. След това направихме първия опит, записвахме втори опит, направихме трети опит направихме четвърти.

Борис Николов седна, двамата слушат. Борис го одобри и им хареса. Сега, по-нататък вече, аз трябваше да идвам в определени дни, и тя да си подготви репертоара по 5-6 парчета. Обаче, когато дойда, този репертоар не беше готов, защото или идваха гости, или някой се явяваше да пречи, или се получаваше някакъв скандал там в къщи от Борис. И се пречеше по всички линии! Отначало до края на света!

29 юни 2006 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...