Jump to content

28.32. Работата ми с Мария Златева


Recommended Posts

28.32. РАБОТАТА МИ С МАРИЯ ЗЛАТЕВА

И в момента друго, което искам да кажа. Ето, аз съм работел с Мария Златева. Отидох при нея, това беше към 1970 г. И аз сложих магнетофона, и тя започна да прави коментар на песните. И казва така, пред нея бяха Песнарките на Кирил Икономов - сините Песнарки, и на Мария Тодорова. И тя казва така: „Ето казва как е песента." И тя свири песента по Мария Тодорова. И казва: „Тука Мария Тодорова е права, а тук Кирил Икономов не е прав." И изсвирва пасажа на Кирил Икономов, където той си го е променил. Значи тя даваше коментар, и го имаме сравнение. И това нещо аз съм го записал.

И след време това нещо ще се отпечати. - От едната страна песента, нотния текст на Мария Тодорова. А до нея нали, ще има коментара на Мария Златева основа на едната Песнарка, и на другата. И това е моя концепция, и това в бъдеще ще се направи с онзи екип, с който аз в момента работя музиканти.

Така, че аз съм записал цигулката на Галилей Величков, записал съм на Мария Тодорова и на Мария Златева. Това е един много голям материал, безценен, с който с онези музиканти, с които аз работя в момента, те ще довършат тая работа, и ще го направиме.

Пример: ами аз всички песни, които са на Мария Тодорова, аз ги дадох на Ставри - синът на Ефросина, който е музикант и диригент. И той ги прехвърли на нотен текст. Тоест, от едната страна ще имаме Песнарката на Учителя, а от другата страна имаме нейните хармонизации. И те ще се отпечатат от едната страна с оригиналния текст, на другата, на пианото как е. И това ще бъде едно много хубаво издание, за да се види как са дадени нещата. Значи, ще ги извадиме на нотен текст.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...