Jump to content

6. Възмездието


Recommended Posts

6. ВЪЗМЕЗДИЕТО

6.1. За богаташа Русев са описани много случки, при които Учителят Дънов посещава това семейство, понеже е поканен на официален обед.

Там в сутерена живее Олга Славчева. Тя си заплаща наема с работа, и е шиела роклите на господарката Зорница Русева. Тогава, трябва да си купиш плат и да намериш шивачка, която да ти ушие роклите.

6.2. При бомбардировките над София през 1943 г. от англо-американските самолети, една от бомбите съвсем случайно пада върху къщата на Русев, и я разрушава. Вие да не смятате, че това е нещо съвсем случайно? В този дом Олга Славчева е живяла цели 8 години, и е била измъчвана като робиня.

6.3. Русев се разболял. Отишел при Учителя Дънов за помощ. Учителят му казал да си раздаде цялото богатство на бедните българи, и ще може да оздравее. Русев Го попитал: „Не може ли половината да раздам?" - „Не може. Всичко ще раздадеш." Това е било решението на Учителя. Но решението на Русев е било друго. Не е могъл да се раздели с богатството. И бърже, бърже след тази среща си заминал от този свят.

6.4. Една от първите мерки на комунистите, когато дойдоха на власт на 9 септември 1944 г., беше да национализират банките. И така взеха парите на богатите. През 1947 г. направиха обмена на парите от голямата инфлация по време на навлизането на немската войска в България. На границата на река Дунав в Румъния, бе струпана 400 000 немска армия.

Учителят Бе казал: „България - пълен неутралитет."

Беше предадено на цар Борис III, но никой не Го послуша. Подписаха договор с Германия, и германските войски навлезоха в България. Всяка дивизия на немците си печатаха български пари, раздаваха ги на войниците и те развиха голяма търговия. Закупуваха яйца, чупеха черупките и ги вкарваха в големи дамаджани, запушваха ги и ги изпращаха чрез хладилни вагони за Германия. А там бе гладът. Изкупуваха тенекии с краве и овчо сирене, пити с кашкавал, мед с тенекии. Плащаха двойно на селяните, те се радваха и така дойде инфлацията и хората с чували носеха банкнотите.

6.5. Децата на Русев, след като разбраха защо е разрушена техната къща, и се убедиха, че това е Божие възмездие, то решиха да поправят грешките на родителите си.

Те разбраха, че Олга си е изплатила наема с работа, и шиенето на рокли и палта. И така те решават да върнат на Олга целият наем за къщата, където е живяла Олга в разстояние на 8 години. Събрали парите и ги върнали на Олга. Така са се разплатили.

6.6. Ще да кажете, че това е добро разрешение. Не, това е закона на Възмездието срещу нарушението на Божия закон. А кой е той? Нали имате 10 Божи заповеди? Защо не ги изпълнявате?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...