Jump to content

11. Разказва брат Желю Танев


Recommended Posts

11. РАЗКАЗВА БРАТ ЖЕЛЮ ТАНЕВ

Брат полковник Божков разказваше следния случай:

След завръщането на брат Борис Николов от затвора отидох да говоря с брат Антов по следния въпрос, свързан с нежелателните работи, които засегнаха Братството, и направиха щото да се заведе дяло срещу Братството, и да бъдат осъдени братята и да лежат в затвора. Ако може да се помъчим да уредим тия спорни въпроси заедно, за да може Братството да дойде пак в онова състояние в което е било по-рано. След тия няколко мисли, които споделихме с брат Антов, той ми каза следното: „Аз съм готов, щом се касае за Братството да направя всичко възможно, и съм готов да си подам ръката към брат Борис."

Божков: Аз мислех да отида най-напред при Антов, защото смятах, че работата ми ще бъде по-лесна с брат Борис, и като взех мнението на брат Антов отидох при брат Борис.

Повторих същите мисли пред брат Борис с цел Братството отново да започне своята дейност както преди и да заживее своя нормален живот в София и специално на Изгрева. Разговарях значи с брат Борис, който повече премълчаваше.

Аз говорех, а той мълчеше, и най-накрая рязко ми каза: „Не е дошло времето!" Той махна с ръка и аз оттам насетне разбрах, че няма вече какво да говоря с него, и си тръгнах за в къщи. И толкова беше разговора с брат Борис.

От там насетне Братството си изживява едно мъртво положение, замразено положение, отчаяно положение, докато едва сега през 1990 г. отново се поде работата от по-млади братя с инициатива, за да може да се излезе от това положение, защото не трябва да забравяме, че занапред не само от България, но и от други държави ще идват тук и ще се интересуват за живота, който е бил край Учителя и в Братството. Ние знаем, че това нещо Учителят е предвидил, а всичко, което Учителят е казал, Е СТАНАЛО.

Записала: М. Марашлиева

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...