Jump to content

3.8. Бележки на съставителя Вергилий Кръстев за ЗА СЪДБА ДОЙДОХ, с. 14-28


Recommended Posts

3.8. БЕЛЕЖКИ НА СЪСТАВИТЕЛЯ ВЕРГИЛИЙ КРЪСТЕВ

ЗА „ЗА СЪДБА ДОЙДОХ", с. 14-28.

12). Един народ може да се разруши, а може и да се създаде. В света, трябва да има абсолютна справедливост. В България трябва да има идеална справедливост.

13). Всеки човек, трябва да развива своето вътрешно радио, да бъде в прям контакт с Невидимия свят. Чрез него може да се обърнат за помощ към Бога.

14). Землетресението, което стана на 18 април в 9 часа вечерта, беше определено да стане сред нощ, но това, което можахме да направим ние, беше да го ускорим, да стане 2-3 часа по-рано, за да се избегнат по-големите нещастия. Учителят Дънов заминава по духовен път в Ареопагът [на старогръцки хълм на Арес, орган на властта в Древна Атина, наречен по мястото си на заседаване, северозападно от Акропола] на небесните съдии, и иска от тях да променят часа на землетресението. И да го намалят по сила на 1/100 част от това, което е било предвидено да дойде.

15). Българите, трябва да излизат сутрин да се молят на Бога под открито небе.

Но казаха, че това било идолопоклонство.

16). Какво е новото Учение? Да имаш една възвишена идея, да си свързан с Бога и да живееш за Него. Любовта като велика сила иде отгоре. Трябва да се свържеш с Бога, за да дойде тази сила в тебе отгоре.

17). Всички катастрофи, които стават в света се извършват с цел да се пробуди човешкото съзнание. Човек, трябва да работи усилено с мисълта, за да се свърже с Бога. Всички у които съзнанието е пробудено, са поставени на един вътрешен духовен изпит.

18). Страданията и изпитаният в живота ни, това са тласъците, ударите от страна на провидението, които ни подтикват към работа и нов живот.

19). Само Бог разполага със съдбините на София. Бог държи София на везни в ръцете Си, и я претегля. Обърнете очите си към Господа, Който сега ви говори.

20). Дето има съдба, има и разумност. Дето има разумност, там е Бог. Дето е Бог, там е вечното благо на живота.

Амин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...