Jump to content

8.8. Христовият Дух


Recommended Posts

8.8. ХРИСТОВИЯТ ДУХ

8.8.1. В послание към Еврейте на апостол Павел (гл. 13, ст. 8) четем: „Исус Христос е същият вчера, днес и до века." Днес ние ще разчетем тази тайна. Апостол Павел говори не за човека Исус Христос, а говори за Христовият Дух или за Духа Христов. А това е нещо съвсем друго. Какво представлява Христовия Дух, ние сме го дали в „Изгревът", том I. 1993, в Космогонията на с. 647-654. - „Исус Христос - Глава на Великото Бяло Братство". А в „Изгревът", том I. 2. изд. 2011, виж с. 752-759. Този материал, трябва да се научи наизуст. Рано или късно - наизуст. Без него не можете!

С една дума, Христовият Дух е Духът на Обединението, на Единението на Небето и Земята, на съединението на Невидимия свят с Видимия свят. За него няма време и пространство. Той обхваща вечността сътворена от пространство и от време от минус безкрайност до плюс безкрайност. (-∞,+∞) Така го обозначават в учебниците на учениците.

8.8.2. В „Завета на цветните лъчи на светлината" са дадени извадени стихове от Евангелието на с. 40-47. Христовият Дух развързва седемте печата, отваря седемте очи, съединява всичко в едно цяло! Вие не можете да разгадаете тези стихове, ако не усвоите онова, което сме издали за Христовия Дух в Космогонията на „Изгревът", том I. 2. изд. 2011.

8.8.3. На с. 751 от Космогонията в „Изгревът", том I. 2. изд. 2011 е дадена фигурата на Мировата Любов и Космичната Обич.

8.8.4. На с. 749 е Космогонията на Мировата Любов.

8.8.5. На с. 750 е Космогонията на Космичната Обич.

Пожелавам ви много време и усилия, за да разгадаете тези слова и тези времена. Те бяха дадени чрез Небесния човек, за да се образова земния човек. На него му трябва и път и време. Затова вечността от време и път е пред него. Амин!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...