Jump to content

1. Със Светозар Няголов на Изгрева


Recommended Posts

1. СЪС СВЕТОЗАР НЯГОЛОВ НА ИЗГРЕВА

1.1. На времето, когато бях млад, бях слушал, че там на Изгрева е селището на дъновистите. Дори си спомням, че майка ми като ученичка с една своя приятелка, решили да посетят Изгрева и да видят Петър Дънов. Отишли, прекосили поляната на Изгрева, огледали салона, но не срещнали никого. Огледали се и видели само бараки. А в града, където живеели, имало големи къщи и още по-големи застроени жилища. Така, че тук е било мястото, където нищо не видели. Казали са си: „Тук няма нищо!" Да, така е. За тях е нямало нищо. И за мен нямаше нищо - поляна, бараки и една сграда - Салон. Разхождаха се възрастни хора.

1.2. На поляната на Изгрева аз съм играл футбол с брат ми и с децата на Изгрева. Аз си носих топка, имах обикновен екип и с часове играехме с топката. Нищо не се случваше тогава с мен. Често към мен прихождаше един младеж, на име Светозар. Искаше да разговаря с мен, но аз отказвах. Топката за мен тогава бе по-важната част от живота ми. Светозар искаше да ми проповядва, защото виждаше, че освен футбола, друго нищо не ме интересуваше.

1.3. Много по-късно прочетох от Словото на Учителя Дънов, където казва така:

„Да знаете, че светлината с години, години бие върху черепа и мозъка на човека, докато му разкрие или отвори някой мозъчен център. Да ти отвори мозъчен център за Словото, е цяло посвещение."

Сега го разбирам, че е така. Но тогава, на 27 години ми се отвори мозъчния център за Словото на Учителя Дънов и Неговата Школа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...