Jump to content

3. Светозар Няголов в групата на Петър Филипов


Recommended Posts

3. СВЕТОЗАР НЯГОЛОВ В ГРУПАТА НА ПЕТЪР ФИЛИПОВ

Светозар влиза в групата на Петър Филипов, която наброява около 10 човека. Един път в седмицата отиват на баня в Панчарево, влизат първи в басейна, когато водата е чиста, и други не са влизали там. Правят процедури, за да се разтоварят физически и психически.

Събират се в дома на Петър в определени дни, чете се Словото на Учителя и се разясняват окултни закони.

Постепенно Светозар започва да се движи досущ Петър, и повтаря неговите движения. Вече виждаме, че Светозар е станал на Петър. Пълна прилика - приел е същата походка, движения и дори започва да говори като него. Той беше много строг с групата си, защото бяха 3 мъже на 7 жени. Той ги занимаваше по особен план, и всеки беше доволен от него.

Като наблюдавах отстрани, си казвах така:

„За мен Петър Филипов е белият диктатор, но какво дири Светозар при него?"

А той беше настанен в една стая в къщата му. Работеха заедно и поддържаха къщата и групата заедно. Петър ходеше винаги с бял панталон и бяла риза. Светозар се обличаше по същия начин. Бяха чудна гледка. Всички се учудваха как са се събрали двамата - единият бе възрастен, а другият на 30 години. Лика и прилика!

Светозар помагаше като по-млад и по-силен. Внасяше своята вноска за издържане на групата. А за 10 човека, трябваше храна, която да се сготви. В обикновени за това дни се поканваха по 2-3 човека отвън от последователите на Учителя, за да видят и да се убедят с какво се занимават. А това бе времето, когато комунистическата власт не разрешаваше събиране на групи. Научаваха и веднага ги разтуряха. Петър имаше много истории с милицията. Затова работеха в тайно.

Виж „Изгревът", том XXI, с. 700-702 - „Светозар и родителите ни и брат Петър Филипов". Това представлява крайният финал на тази група.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...