Jump to content

Сканиран материал. Некролог - Скръбна вест.


Recommended Posts

Сканиран материал

Некролог - Скръбна вест

Izgreva_tom_31-27.jpg

Скръбна Вест

На 27 декември 2014 почина нашият скъп брат в Господа

Павел Драгомиров Василев

на 87 години

Господ е Пастир мой; няма да остана в нужда. На зелени пасбища ме успокоява; при тихи води ме завежда. Освежава душата ми; води ме през прави пътеки заради името Си. Да! И в долината на мрачната сянка ако ходя, няма да се уплаша от зло; защото Ти си с мене; Твоят жезъл и Твоята тояга - те ме утешават. Приготвяш пред мене трапеза в присъст вието на неприятелите ми, помазал си с миро главата ми; чашата ми прелива. Наистина благост и милост ще ме следват през всичките дни на живота ми; и аз ще живея завинаги в дома Господен.

Псалм 23

Разделяме се с нашия скъп брат и приятел Павел Василев, един от стожерите на Методистката църква в София и в България. Като верен член и всеотдаен служител на Църквата, и преди всичко като предан християнин, той беше готов да защитава интересите на Църквата и на Христовото дело, заплащайки всяка цена. Павел Василев влагаше в служението си, без да жали сили, всичките способности, с които Бог го беше надарил. Правеше го с голяма енергия и последователност, и преди всичко със силна любов.

За нас, християните, смъртта не е край, а е начало. Тя отбелязва края на земния ни живот, но и бележи началото на живота ни при Бога - живот без болка и страдание, продължаваш през цялата вечност. В светлината на Христовото възкресение, ние искаме да изразим увереността си, че нашият брат Павел Василев е при Бога, част от вечния живот в Божието присъствие. Нашата раздяла е временна и ние сме уверени, че ще бъдем едно в Христос, във вечността, където ще прославяме заедно нашия Спасител.

От името на Евангелска методистка църква „Д-р Лонг" - София

Погребалното богослужение ще се състои на 30 декември 2014 година от 11.00 часа в сградата на Евангелска методистка църква „Д-р Лонг" - град София, ул. „Г. С. Раковски"№6

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...