Jump to content

Допълнителни данни за ръцете


Recommended Posts

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДАННИ ЗА РЪЦЕТЕ

Така описаните типове ръце на практика рядко се срещат, защото дванадесетте космични силови течения, изявени в Двойника, или в т.нар. Звездно тяло на човека, създават голямо разнообразие, което пък определя разнообразието на хората и оттам на различните типове ръце. Хората, на които ръцете представляват чист тип, имат изразен интелект, но работят в едно направление и затова са по-едностранчиви и с по-тесен мироглед. Хората със смесен тип ръце имат възможност да се приспособят. Те имат по-големи и разностранни интереси.

Общо взето, добрата ръка - ръката, показваща добрите качества на даден човек, като интелигентност, развити морални качества, стремеж към творчество и т.н., се характеризира с известна хармония между дължина, ширина и дебелина. Тя има известна гъвкавост, ставите са еластични, отделните части (пръсти, нокти, фаланги) са хармонично изразени. Линиите са ясно очертани, особено главните линии, с присъствието на ясно очертана Сатурнова линия. Те са дълги, без чупки, острови и прекъсвания. Самата ръка е малко твърда, без да е груба; еластична е, без да е мекушава и гъбеста.

Всяка форма на човешкото тяло е завършек на един еволюционен процес, започнал от миналия му живот, завършек на цял ред усилия на творческата мисъл. Защото мисълта е онази сила, която създава формите в човека. Съвършенството на една форма определя стъпалото на развитие, на което се е намирала мисълта, която е създала формата. Съвършените форми се създават от съвършена мисъл. Мисълта се предава с движения,които u служат за външен израз. Мислите, дори и най-тихите, най-нежните, щом се преповтарят, налагат

своя отпечатък върху формите. Изобщо всичко красиво и нормално по ръката е добро и положително. А всичко некрасиво и ненормално е признак на отрицателното. Човек трябва да разбира и чувствува красотата в Природата, за да бъде животът му по-богат и интензивен. Но, за да я разбира, той трябва да притежава тази красота. Мислите са оформени сили; те могат да действуват сътворително и разрушително. Това, което ние мислим, и това, как го мислим, сме ние самите - целият човек, неговите качества, способности, устремът му за изява - изобщо неговият характер. А също и здравето, и болестите са продукт на мисълта. Колкото един човек е по-издигнат в своята мисъл, толкова вибрациите, които той излъчва, са по-фини. Човек с по-развити интелектуални качества и обработена емоционална природа повече се е прераждал и в резултат на това има и по-изработена ръка.

Четенето по ръцете е от голямо значение за човек. Тази наука му дава голяма възможност да проникне в един необятен със своите възможности свят, за разбирането на голямата загадка, наречена Човек. С това се подхранва интелектът, придобиват се знания. Науката за ръцете притежава цялата възможност да ни запознае с природата на човека в един по-дълбок и разширен смисъл. Връзките между хората (браковете) в повечето случаи са нещастни най- вече поради това, че късно излизат наяве много признаци и особености, които преди това не са били подозирани.

Има ръце, по които не може много да се каже. Това е така, защото този човек е само материя и интелект. Емоционалната му природа - възбудимостта в него е много слаба. Той гледа и преживява всичко с едно безразличие, без то да се отрази по-дълбоко в него.

Естеството на работата при даден човек не може да промени линиите на ръцете и формите по нея. Това не могат да сторят каквито и да било занятия или професии. Ако един човек с духовна и умствена работа по стечение на обстоятелствата е задължен да работи известно време по-груба физическа работа, то линиите на ръцете и формите по тях съвсем няма да се изгубят и променят. Само някои от тях - най-фините, могат да се скрият, защото с грубата работа кожата на дланите позадебелява, а от друга страна, чрез по-тежкото физическо напрежение и душевни вълнения могат малко да избледнеят. Когато човек е принуден да взема някакво решение, да започне някаква работа, да приема или не дадените му условия, той притежава воля да избира - да приеме или не. Но веднъж избере ли, той се поставя под разпореждането на тези условия.

Хората, които са по-близо до материалното, които имат волята, възможността и желанието да осъществяват заложените в тях идеи, имат широки ръце. Това се отнася както до осъществяването на чисто физически дела, така също и до интелектуалните постижения. Дланите на такива хора са четвъртити, по-големи от плоскостта на пръстите, по-крепки. Ширината на дланта съответствува на ширината на мозъка. Според Астрологията хората, които имат по-широк мозък, се намират под силното влияние на Юпитер, който създава желанието и устрема за творчество. Онези хора, които предпочитат повече теоретичната мисъл, отколкото да действуват, имат голяма дължина на ръцете си и пръстите им са дълги. Също и хората на по-богатия емоционален живот имат по-тесни, по-меки, пухкави и по-дебелички ръце с конични пръсти.

При старост, продължително боледуване и дълго бездействие ръцете се изменят, но не по тип, а по израз. Старостта, бездействието правят разсъдъка да повехне, създава се предразположение към по-малка подвижност, бездействие, предприемчивост, приспособимост, находчивост, загубва се интересът към всичко - към поетичното и романтичното. Заражда се склонност към мислене, философия, събужда се стремеж към критичност и недоволство. В резултат на това тялото отслабва, вътрешната съпротивителна сила също. Ръцете се променят, стават по-вяли, по-кокалести. Изобщо активността на човека, било тя физическа, емоционална или интелектуална, укрепва човека както физически, така и в духовно отношение.

За да може човек да разбира и познава другите, той първо трябва сам себе си да разбира и познава, да има много знания и да знае, че всичко в Природата се развива постепенно, скокове не съществуват и несправедливост в нея няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...