Jump to content

НЕОБХОДИМОСТ ОТ ДВИЖЕНИЕ


Recommended Posts

НЕОБХОДИМОСТ ОТ ДВИЖЕНИЕ

Дето няма движение, там всякога става гниене, ферментация. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 351).

Днес много хора умирят преждевременно, защото не се движат. Човек трябва да прави движения, да движи всички мускули, всички стави на своя организъм ... Като спира вниманието си върху всички стави, върху всички удове на своя организъм, човек се свързва с Божественото начало в света, което започва да работи върху него. (ДА ВЪЗЛЮБИШ - 45).

Ако доброволно не правите движения, Природата насила ще ви застави. Тя разполага с ред негативни методи, чрез които възпитава хората. Тя им изпраща болести, и по необходимост те правят движения, въртят се в леглото на една и на друга страна. Резултатите на тези движения не са толкова добри, колкото при движенията, които здравият човек прави. (ВЕЛИКОТО И КРАСИВОТО - 206).

Природата заставя всеки човек да се движи. Всеки ден човек трябва да направи известно число движения. Ако не ги направи доброволно, той може да се подпуши, ще дойде някоя болест. (ОБЩ ОКУЛТЕН КЛАС - IV г. - 30 беседа - 110).

Какво представляват движенията на човека? - Пласиране на енергия. Всяко движение, съзнателно и или несъзнателно е функция на нещо. Когато в организъма на човека се събере много енергия, той прави различни движения, за да я изпрати в Природата. В това отношение много от движенията, които човек прави, са необходими, а някои не са необходими. Чрез движенията си човек или приема или предава част от своята енергия. (ПОСОКА НА РАСТЕНЕ - 94).

Дето има динамика, там се очаква успех. Щом нещата са в статическо положение, никакъв успех не може да се очаква. (БОЖЕСТВЕНИ ЧОВЕШКИ СВЯТ - 9).

Природата изпраща страдания на хората, но същевременно тя ги спасява, като ги заставя чрез различни движения и упражнения да се освобождават от излишната енергия в организма си. Ако не прави малки движения и упражнения, човек може са си напакости, да извърши такива грешки и престъпления, за които да лежи няколко години в затвора. Ето защо, правите всичко, към което разумната Природа ви подтиква ... Който не иска да прави малки упражнения и движения, ще плати скъпо. (БОЖЕСТВЕНИТЕ УСЛОВИЯ - 365).

За да даде плод, човек трябва да вложи своите дарби и способности в работа, в движение. (БОЖЕСТВЕНИ ЧОВЕШКИ СВЯТ - 9).

Ще кажете, че трябва да бъдете добри и да се обичате и т. н... Това са статически положения в живота. Не е въпрос да бъдете добри и да се обичате, но проявете доброто и обичта си. (БОЖЕСТВЕНИ ЧОВЕШКИ СВЯТ - 9).

Мързеливият се разболява. Докато човек е буден, докато е активен и подържа деятелността на своите клетки, човек не може нито да боледува, нито да осиромашава. (ЖИВА РЕЧ - 118).

Без движение, човек не може да расте нито физически, нито духовно и умствено. Движението е сила, която дава мощ, светлина на мисълта. тя укрепва и чувствата на човека. (ТРИТЕ РОДОСЛОВИЯ -168).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...