Jump to content

НЕСЪЗНАТЕЛНИ ДВИЖЕНИЯ


Recommended Posts

НЕСЪЗНАТЕЛНИ ДВИЖЕНИЯ

Някой човек глади веждите си, пипа очите си, прави движения с ръцете си, без да разбира смисъла на своите движения. Ако го питата, защо глади веждите си, той ще каже, че изправя космите им. Това не е истинската причина. Той прави това движение несъзнателно. В същност, причината се крие другаде. Много от движенията на човека се дължат на някои остатъци, т. е. наслоявания от минали поколения. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 49).

Обикновено човек прави несъзнателни движения. Той не разбира значението на тия движения. (ВЪЗМОЖНИ ПОСТИЖЕНИЯ - 88).

Неволните, несъзнателните движения са извън човешкото съзнание. Някой човек има обичай да се почесва по носа, зад ухото, някъде по главата, без да разбира смисъла на тези движения. Щом не разбира тези движения, той напразно иждивява (изразходва) енергията си. Ако ги разбира и върши съзнателно, тези движения ще му помогнат при много трудни моменти в живота. (ПРАВО СИ ОТСЪДИЛ - 72).

Гледам ви, сега вие правите безсъзнателни движения на ръцете си. Вие сте под влияние. (ОБЩ ОКУЛТЕН КЛАС - II г. - 26 беседа - 4).

Много неща има още, които хората не знаят. За пример, че те правят различни движения, без да разбират тяхното значение. Те се почесват тук-там по главата, без да съзнават, че си причиняват пакости. Има случай, когато човек бутне някой център на главата си и с това разваля настроението си. След това бутне друг център, с което внася разположение на духа си. Кой център е бутнал, как е станало това, и той не знае. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ - 281).

Има центрове в човешкия организъм, които не трябва да се докосват. Докосне ли се до тях, без да иска, човек произвежда експлозия в себе си. Избягвайте несъзнателните, безразборни движения и вървете към съзнателни и разумни. (МЕТОДИ ЗА САМОВЪЗПИТАНИЕ - 10).

Много движения в човека са предизвикани от големи мъчения. Някой човек, след като се мъчил много, станал е нервен, някой човек като го тъпчат много, в него стават известни спазми. (ОБЩ ОКУЛТЕН КЛАС - II г. - 33 беседа - 15).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...