Jump to content

IV.УПРАЖНЕНИЕ ЗА ПРОЯВА НА ВОЛЯТА:


Recommended Posts

ЗА ПРОЯВА НА ВОЛЯТА:

Когато правите тия упражнения, да имате в ума си мисълта, че проявявате волята си... Ще се обърнете с лице към юг. Всяко ново движение трае шест броя. Брои се бавно и ритмично. При всяко коленичене коляното едва допира земята. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1921 г. - 7).

IV.УПРАЖНЕНИЕ ЗА ПРОЯВА НА ВОЛЯТА:

Ръцете се издигат нагоре от страни и горе, във вид на конус се съединяват, пръстите и палците са допрени... Десният крак се изнася напред. Коленичи се на лявото коляно, като същевременно се свалят ръцете от страни и пръстите се допират под дясното коляно. Тялото се изправя и едновременно ръцете се издигат в първото положение. Същото се повтаря с левия и пак с десния крак напред. Връщане: Десният крак се поставя назад. Коленичи се на дясното коляно и едновременно се свалят ръцете от страни и пръстите се допират под лявото коляно. Тялото се изправя и едновременно ръцете се издигат до първото положение. После същото с левия крак и още веднъж с десния крак назад. Десният крак се прибира при левия. Ръцете се свалят отстрани. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1921 г. -10).

Ако правите тези упражнения, ще възстановите хармонията. Те са основани на един велик закон в Природата. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1921 г. - 88).

Какво означава първото движение напред? Двете, това са волята, проявление на Любовта. Взимаш първата стъпка - да правиш добро. Броиш до шест, значи решил си вече да правиш добро в света. После започва приклякване - слизане вътре в живота, да извършиш това, което си решил. Направил си някаква крива постъпка, отстъпи назад (което става в упражненията), поправи погрешката си. Намислил си да правиш зло, отстъпи сега по същия закон. По който начин правиш доброто, по същия начин ще изгладиш и злото в себе си. Тези движения напред и назад вървят по права линия. (БЕСЕДИ, ОБЯСНЕНИЯ И УПЪТВАНИЯ - 1921 г. - 59).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...