Jump to content

Любов – избрани мисли от Учителя Петър Дънов - аудио


1 Screenshot

About This File

Любов – избрани мисли от Учителя Петър Дънов - аудио

 

"Ако говоря с човечески и ангелски езици, а любов нямам, ще съм мед, що звънти или кимвал, що дрънка."(Кор.13:1) Думата "любов" е станала много прозаична в устата на хората, толкова прозаична, че няма вече никакъв смисъл. Когато някоя дума изгуби своя смисъл, обезсолява, а всичко онова, което се обезсолява, няма в себе си сила и вследствие на това в него настъпва упадък.

...

"В красотата има нещо Божествено, което изтича. Това, което изтича от Слънцето, не е самото Слънце. В красотата има нещо, което изтича, то е Божественото, неуловимото. Вие казвате: "Той се е захласнал". Хубаво е човек по някой път да се захласне."

...

Ще пазите това за себе си: любовта и животът не са едно и също нещо. В живота постоянно се извършват два процеса: единият е процес на разрушение, а другият процес - на съграждане. В любовта не съществуват тия два процеса. Тя е нещо чисто, възвишено. В нея няма диференциране, а в живота има. В такъв случай, ако допуснем, че любовта и животът са едно и също нещо, не бихме могли да си обясним противоречията, които изпъкват. Любовта е извън живота, а животът е само едно частично, временно проявление на любовта.

...

Колкото по – голяма е вярата ви към някого, толкова повече го обичате. Следва, че от силата на вярата се определя и силата на Любовта.

...

Светът се нуждае от влюбени хора, т.е. от хора на Любовта."

 

Петър Дънов

 

1. Красота

 

2. Обич

 

3. Целувка

 

4. Женене

 

5. Половини

 

6. Брак

 

7. Принципи

 

8. Дом. Възпитание

 

Диктор: Мария Кисова

 

Специални благодарности на Мария Кисова,

с чието разрешение публикуваме този аудио запис в портала.

 

Благодарности на Велина, за предоставянето на записа.

 

Цитатите са взети от книгата:

 

ЛЮБОВ

Мъжът и жената. Законът на Любовта.

Автор: Петър Дънов


×
×
  • Create New...