Jump to content

11. Изповедта на Любомир Лулчев


Recommended Posts

11. ИЗПОВЕДТА НА ЛЮБОМИР ЛУЛЧЕВ

И: Когато ходих при Лулчев, той ми даваше книги и аз чета неговите книги. Аз си зададох въпроса: Тоя човек го познавам като честен човек. Ако той наистина е честен, тия работи, които върши с Учителя, той трябва да осъзнае един ден грешките си и да направи своята изповед. Защо исках тая изповед аз не знаех. Защо мислех така също не знаех. И най-накрая на живота на Учителя, близко, в последните дни, когато идвам веднъж в София и посещавам Лулчев. Чукам на вратата му. Той седи на бюрото си и не ми обръща внимание. Почуках настоятелно, стана, дойде, отвори вратата, беше разсеян някъде другаде, мисли. Викам: „Не сме чужди, ако не съм улучил удобно време, да не ви преча да ми кажете да дойда друг път?“ Той ми даде знак да чакам. Отиде назад, бръкна в един рафт, извади ми една малка книжка. Няма време значи да ме приеме, а ми пъхна книжката в ръцете. Защо няма време? Той е разбрал сигурно, че вече никога няма да се видим. Защото тая малка книжка беше изповедта, която аз очаквах. Наистина, аз не съм ясновидец, ама много работи ги предчувствам така и тъй се случват. Книжката беше неговата изповед.

В: Как се казваше тази книжка?

И: нищо не помня, съжалявам, че съм я загубил. В нея той разправя и предава разказа с един старец, а стареца му разправя как Учителя го е обичал, как му е давал познания, а той ги е преписал на себе си. Често пъти, когато Лулчев е бивал изпращан от Учителя да си отиде, е поискал да се връща, да върви по една посока, а Учителят му е попречвал и го е превеждал по друг път.И след туй той е узнавал, че на този път и на едно място са го очаквали да го убият.

В: И това се случвало много пъти.

И: Да, случвало се е много пъти. И даже ако не се лъжа дори изпратените убийци после разказвали, че този Лулчев имал голям късмет, понеже върви, но не се връща по един и същи път.

В: Аз знам, че са му правили атентат.

И: Да. Най-после стареца от книжката като му казал тия работи, Лулчев хуква да бяга и стареца го пита, къде? „Отивам да целуна нозете на Учителя.“

В: Това е към книжката, така ли?

И: Това е към книжката.

В: Значи, отива да целуне нозете на Учителя.

И: Това е една изповед, това е едно разкаяние.

В: Значи в тази книжка се съобщава, че винаги когато го е изпровождал, превеждал го не по същи я път, а Той му е давал друг път.

И: Друг път, а той след това узнава, че там са го чакали да го убият.

В: Това е в самата книжка.

И: Да, в самата книжка. Ако се намери тая книжка, тя е много ценна.

В: Да. Аз имам такива напечатани негови неща, трябва да проверя за тази книжка.

И: Слушал съм да казват, че когато Лулчев е бил в една килия с друг един приятел.

В: С Методи Константинов, защото били в една килия.

И: С Методи Константинов е бил по-късно. А той с някого е бил в една килия?

В: Отначало бил с Методи Константинов.

И: Не, аз съм чул нещо друго, бил с друг човек. Той говорил така с него, от което личи, че той е голям комунист по идея, че не е против комунистите, напротив, в тяхна полза е, симпатизирал е.

В: Когато е бил в една килия с някого.

И: Казал на своя другар (съквартирант) по килия, че ще има духовна среща с Учителя в 10 часа. В 10 часа Лулчев става, прави няколко крачки, кланя се, говори. Тоя нищо не вижда, ама се сетил. Смушкал го: „Питай за мене“. След свършване на разговора Лулчев казал на съквартиранта: „Учителю ми каза, че мога да бъда свободен, че няма да бъда осъден, обаче по тоя начин аз оставам в кармична връзка с комунистите. Ако искам да скъсам с тях, трябва да приема разстрел“. И Лулчев приема, че трябва да мине през разстрел.

В: Сега тоя съквартирант кой е?

И: Не го знам, мен ми е разправял това друг. Кой ми го е казвал? Ами същият, който е бил в килията с него и който бил освободен. Нали е искал да узнае чрез Лулчев какво ще стане с него, на което Учителя казал: „Другият е свободен“.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...