Jump to content

5. АСТРАЛНИ ЦВЕТЯ


Recommended Posts

5. АСТРАЛНИ ЦВЕТЯ

Стенографката Савка Каремидчиева, която живееше скромно и се обличаше още по-скромно, като спазваше съветите на Учителя как трябва да бъде облечена една сестра. Но веднъж и на нея й се приискало да бъде като другите и си ушила една бяла рокля, като дала роклята на една майсторка, която й извезала различни цветя на роклята. Облекла се и всички на Изгрева ахнали от почуда. За пръв път виждали такива прекрасни извезани с различни конци цветя. Всички похвалили роклята. Накрая тя отива при Учителя, ужким по работа, но с една скрита мисъл да си покаже роклята. Той я изглежда от горе до долу и казва: „Ти какво си направила с тази бяла рокля? Та тук е Бялото Братство, а не шарено братство". Тя си заминава смутена, отива в бараката преоблича се и започва да издърпва конец след конец от извезаните цветя. Но това е било трудно, понеже този, който извезал цветята е бил майстор, а цветовете са били от различна големина от пищни, по-пищни. Не могла да се справи и да разнищи избродираните цветя. Слага роклята на закачалката и така вторачено я гледа отстрани. Изведнъж разбира, че това са астрални цветя, заради което Учителят я бил изгонил. След това решава да изгори роклята. Слага я в печката, полива я с газ от газената лампа и я запалва. Затваря вратата на печката, печката бумти, а роклята гори, ли гори. Савка не могла да изтърпи всичко това и излязла навън да се разхожда. Минало време, тя се връща в стаята и се навежда към печката, за да провери да не би да е остаиало някое парченце неизгоряло от роклята. И какво вижда. Цялата рокля е целеничка в печката и не е изгоряла. Изважда я и я поставя на закачалката и какво вижда: Изгорели са само цветовете, които са били избродирани на нея, а е останала цялата рокля в бяло, дори и сажди не е имало по нея. Изпрала я и я оставила на една закачалка. И вече не посмяла да я облече. След това Учителят казал на другата стенографка Паша: „Вчера идва Савка и ми поднася астрални цветя. А днес се чуди защо са изгорели астралните цветя по роклята и пак е останала цяла. Ето така трябва да изгорят астралните желания у ученика и да остане истинската белота у него".
Милка Аламанчева разказва друг случай. На Изгрева й казват, че в момента на Учителя трябва да Му се поднесе хляб и трябва някой да го закупи от града. Тя започнала да обикаля фурните в София, за да избере хляб, не какъв да е, а да е красив хляб наглед, Най-после намерила един хляб, който й много харесал. Решила да го увие в хубава хартия и така да го поднесе на Учителя. Тръгнала от книжарница на книжарница и най-накрая намерила подходяща книга за увиване на хляба. Била луксозна хартия с отпечатани цветни цветенца. Всичко било готово за поднасяне на хляба с цветната хартия. Учителят е на Рила и тя отива там, за да занесе лично хляба. Като наближила до Него, тя с трепет държи в ръцете си хляба увит в цветната, луксозна хартия като че ли носи най-голямото благо на земята. Учителят приказвал с един мъж и нула внимание не й обръща, макар че е на две метра разстояние от Него. Стои от крак на крак, а Учителят изобщо не й обръща внимание. Накрая отишла встрани и започнала да плаче до скъсване. Видели това сестрите и съобщават на Учителя: „Милка много плаче безутешно!" Учителят ги изгледал: „Дошла да ми донася астрални цветове! Човек трябва да знае цветовете на всяка една форма в природата. Човек се свързва с тях. Зависи с каква сила на чувствата и мисълта поднасяш един подарък". Отиват сестрите, съобщават думите на Учителя и чак тогава сестрите виждат какъв е подаръкът: Един софийски хляб, увит с хартия с отпечатани астрални цветове.
Милка Аламанчева с една група отиват на Рила. Били на хижа „Вада". Един външен човек, турист започнал да я оглежда, приближил се до нея и започнал да й подхвърля цинични приказки, защото я бил харесал. Сещате се какви могат да бъдат тези приказки. Милка с групата се качва на 7-те Рилски езера, престоява там няколко дни и надолу пак се връщат на хижа „Вада". Точно по това време там вижда суетене на много хора. Приближава се към тях. Какво да види? Вижда същия мъж лежи убит на земята. Ето какви ми ти работи. Хайде, дайте обяснение на този случай? Небето пази абсолютно своите хора. Ученикът трябва да премине през всякакви състояния на човешкия ум и човешкото сърце, за да може, когато срещне един човек, който има нужда от нещо, да познава тия неща. Затуй не всеки човек може да се справи с всеки отделен случай, ако Небето не го закриля. Астралният свят има свои форми, чрез които се проявява на земята. Тези форми са в минералите, растенията и животните. Естествено е, че има и хора, чрез които астралния свят се проявява в своите крайности чрез различни краски, цветове и действия.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...