Jump to content

121. Шест портокала за Учителя


Recommended Posts

121. Шест портокала за Учителя

На 7 февруари се срещнах на частен разговор с Учителя и Той ми проговори след една дълга пауза мълчание, което бе наситено с неизказани слова помежду ни. "Америка има много мъчнотии, да се бори с крадците. Американците обичат сбитите идеи, теоретически изложени. Сама изберете какво да преведете за тях от беседите. Тази година дава сбор 1+4=5 - година на жертва за Любовта, облагородяване на чувствата, сърцето."
Предстоеше ми да взема държавния изпит по втората ми специалност - френски език. Тъй като не владеех достатъчно този език, както владея английския, се чувствах несигурна и недобре подготвена. Учителят ми каза: "Като гледате планината отдалеч, не виждате пътечка, но като се приближите, все ще намерите някоя пътека нагоре. Ще преодолеете мъчнотиите. Учете и превеждайте."
И наистина, взех изпита си с много добър успех. На тръгване се отбих да се обадя на Учителя и когато Му целунах ръка, Той ми даде един портокал. След изпита му занесох шест портокала и Му благодарих за явната помощ. Той винаги ни изваждаше благополучно от всички трудни положения в живота, без да даде външен вид, че ни помага.
В.К.: На с. 99 буква Г, тука вие давате сборни числа. "Тази година дава сбор 1+4=5 година на жертвата, за любовта" и т.н. Сега, това коя година трябва да бъде? Весела: Чакай малко. В.К.: Сборът е от 1940 година. Правилно. Весела: Да.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...