Jump to content

162. Давам ви материал за през вековете


Recommended Posts

162. Давам ви материал за през вековете

На 11 февруари Учителят каза: "Сега ви давам елементите, от които ще изграждате новото здание на живота. Не мога да ви дам нещо готово изработено, защото няма да оставя място за проявление на вашето творчество и лична свобода. Давам ви дъска и четири струни - работете. Давам ви материали, като ги разглеждам по естество и съдържание и изтъквам някои от възможностите скрити в тях, и казвам: ето, има какво да работите, имате материал за през вековете. Това, което ви давам не е нито всичко за вас, нито за сега.
Казвам ви: за да придобиете живота, най-великото благо на земята, трябва ви Любовта. А за нейното придобиване има само един път - мекотата. Докато не се стопи твърдината ви, леда ви, нито на сън няма да видите и усетите Любовта. За нея се иска голяма подготовка. Както за разцъфтяването на едно цвете са нужни влага и слънце, така, за да цъфне Любовта във вас се искат хубави вътрешни условия. А те са: хармонично разположение и мекота. Мекотата е предверието на Любовта. За да изври /избликне - ред. бел./ някой извор, чиято вода слиза от върховете, нужна е мека почва. Той извира в меката долина най-лесно. Пригответе се да слезе във вас Духа да ви учи - това е Истината."
На 12 февруари имах частен разговор с Учителя и Той ми каза: "Хората търсят големите работи, но в Любовта малките работи са ценни. Зимно време една клечка кибрит е ценна, а не един диамант. Хората искат да обсебят Любовта, но човек е едно радио - той не произвежда музика, а я долавя отдалеч. Как ще обсебиш радиото? Любовта дава твоето и взема своето - дава обработения материал, а взема суровия - безлюбието. Не да говориш за Любовта, а един поглед на Любовта преобразява безлюбието, то капитулира, и най-твърдият човек е победен.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...