Jump to content

09 - 224. ЧАША С ОТРОВА


Recommended Posts

224. ЧАША С ОТРОВА

Една бедна жена, вдовица, останала без работа и търпяла глад и мизерия. Но тъй като повече тя не можела да понася, намислила да тури край на живота си. Не можела да гледа повече как децата й се превиват от глад. Купила си тя отрова и вече я била приготвила във водната чаша, готова да я изпие, но в този момент влиза при нея старец, който й казал: „Ти знаеш ли, че след два дни ще получиш заповед за назначение?" Като казал това, взел чашата с отровата и я плиснал през прозореца, след което си отишъл.
След два дни тя наистина получава заповед и почнала работа. Не на скоро след това тя разказала, на свои близки тази своя опитност. Те я изслушали и един неделен ден я поканили на разходка. Минали те през боровата гора и стигнали на Изгрева. Учителят бил на поляната. Като го видяла, в неговото лице тя познала оня старец, който й се бе явил в къщи в оня критически за нея момент. Приближила се към него и казала „Ето моят спасител!" - „Тъй ли? Радвай се тогава", казал Учителят и си отминал.
Тези нейни познати по всяка вероятност са били или хора от братството или близки на нашите среди, затова са я завели на Изгрева.

Разказала: Дора Куртева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...