Jump to content

09 - 260. СПОМЕНИ ЗА Д-Р МИРКОВИЧ


Recommended Posts

260. СПОМЕНИ ЗА Д-Р МИРКОВИЧ

Д-р Георги Миркович е родом от гр. Сливен. Следвал медицина във Франция. Там му се явил непознат човек, под име Елохаил и му дал някои наставления. „Ако ме послушаш - му казал той - и в най-трудния ти час ще ти помогна." Миркович послушал. След като завършил, върнал се в България и се установил на работа в родния си град Сливен като лекар и окултист. Става ученик на Учителя. Той, Пеню Киров и Тодор Стоименов са първите ученици на Учителя, с които е направен първият събор на братството в гр. Бургас през 1893 година.
Минават години. Миркович бил в последния час на живота си, в агония няколко дни. Учителят идва от Варна с параход до Бургас и веднага взима влака за Сливен. Братята от Бургас настойчиво го канили да им гостува, но Учителят им казал, че има работа и отпътувал. В Сливен незабавно отива в дома на Миркович и го сварил в агония от три дни. Влизайки, още на вратата, Учителят направил едно движение с дясната си ръка и д-р Миркович се освободил от земното си тяло.
Това ми разправи Учителят в един разговор с него, а аз като дете го запитах: „Вие отгде знаете това?" А той ми каза: „Аз бях там."

Разказал: Георги Куртев.

7.01.1957 г., Братската градина.

Вероятно и в двата случая Учителят е присъствувал - и в началото на духовния му път, и в края на земния му път.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...