Jump to content

09 - 302. СРУТИЛА СЕ КАРИЕРАТА


Recommended Posts

302. СРУТИЛА СЕ КАРИЕРАТА

Трима души работели в една кариера. Внезапно станало срутване. Двамата успяли да избягат, а третият бил затрупан, но за негово щастие останал между две канари /скали/, където имало малко въздух за известно време. Изживял момент на голям ужас, като си мислел: „Тук вече ще ми е краят. Няма избавление." И почнал да се моли, но тъй като не знаел молитви, думал само: „Боже, Боже." В него момент на пълна безнадежност, при него се явил старец с бяла брада и дълга коса, който го погледнал благо и успокоително и му казал само това: „Аз ще ти помогна." И пак се изгубил старецът, също тъй, както внезапно се бил явил.
Другарите му веднага почнали да копаят и след няколко часа усилен труд успяли да го спасят. Отнесли го в болница и след десетина дни го изписали.
Един ден така се случило, че същият човек отива у дома на Христо Каратлиев от Любимец. Там, в стаята му вижда портрета на Учителя, загледал се в него и попитал: „Чий е този портрет?" - „Това е портрета на нашия Учител. Защо питаш?" - „Когато бях затиснат в кариерата и се молих, този човек ми се яви и ми каза, че ще ми помогне."

Разказал: Христо Каратлиев.

9 юли 1971 г. - градината на Айтос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...