Jump to content

09 - 320. УЧЕТЕ РУСКИ


Recommended Posts

320. УЧЕТЕ РУСКИ

Сестра Цветана Арнаудова, актриса, се е срещала много пъти с Учителя по различни поводи, Но при една от най-сетните срещи той й казал настойчиво: „Рекох, заемете се да учите настойчиво руски."
Тогава тя е била около 55-годишна. „Защо ми е руски", се питала тя, „но щом Учителят казва, ще почна да го уча." Набавила си учебник и където и да ходела, учебникът все при нея, учела тя, колкото и трудно да й било.
Георги Димитров почина. Балсамираха го, след което усилено се заговори да се изготви филм за Георги Димитров. Артистът бил лесно намерен. Сега трябвало да се намери лицето, което ще изиграе ролята на баба Параскева. Обявили конкурс, на който се явили няколко млади актриси. Явила се и сестра Арнаудова. Младите актриси били много самонадеяни, като поглеждали снизходително към вече стареещата Арнаудова. Журито отхвърлило другите и се спира на нея. Снемали филма и решили да го направят и с руско копие. Ето сега потрябвал руският език, за изучаването на който тя отдавна била сигнализирана, филмът бе озаглавен: „Урок на историята."

Разказано от Цветана Арнаудова на Георги Събев.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...