Jump to content

63. Обичта


Recommended Posts

63. Обичта

Какво нещо е обичта? Какво чувствуваш? Че ти гори сърцето, е друг въп­рос. Любовта има едно прояснение. Преди да се е проявила Любовта, човек е в спящо положение, а прояви ли се и в ума, и в сърцето, и в постъпките, тя функционира, всяко нещо е на мястото си. Тогава човек е като малки деца, с добра обхода. В думите му има мекота, слуша, не критикува, дава на своето заключение. Който те обича, те поставя на равна нога със себе си, дава ти абсолютна свобода. И Бог не ти се меси в свободата - оставя те да направиш каквото искаш, но като направиш погрешка и я съзнаеш, поправи я.
Ние се мъчим, че искаме да обвиним Бога.
Когото обичам, не мога никога да го обвиня. Може себе си да обвиня, но него - не!
Като обичам някого, показвам му погрешките и го оставям свободен - бъди свободен! Сега, светът как ще разберат? Тепърва ще учите. Мислиш да ти се подчини другият. То не е любов. Който обича, никога, абсолютно никога не може да ти направи пакост.
Бог, Който изпъди човека чрез ангела, защо остави хората, та и злото, и доброто да функционира в тях? Бог не се е изменил в Себе Си спрямо тях, затова е допуснал. Те са се изменили, Той не се е изменил. Те ще се борят, борят и един ден всичките техни точила ще се изтъркат. Тези духове, паднали­те ангели, ще влязат в най-нисши форми: червеи, коне, говеда, и хората ще ги учат.
Нали Сатаната станал змия и като влязъл вада да разправя и всички станали змии, да съскат, уплашил се. Влязъл Сатаната в змията, за да събори човека.
Абсолютно е невъзможно който ви обича, да ви направи зло.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
×
×
  • Създай нов...